Zingende boswachter en kruidenwandeling bij De Pelen

Google Maps

Op zondag 16 juni staat er een zingende boswachter op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen! De Brabantse Mari de Bijl zal die dag, samen met zijn muzikale vrienden, een optreden verzorgen in het overdekte Amfitheater. Voor de natuurliefhebber is er om 11.00 uur Kruidenwandeling in De Groote Peel. Alle activiteiten starten bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Zingende boswachter
De Brabantse oswachter, tekstschrijver en zanger Mari de Bijl is een graag geziene gast op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Hij heeft inmiddels al een paar optredens verzorgd in het Peelse Buitencentrum en doet dat met veel plezier. Samen met Jan Willem Verhoeven en Theo Leupen vormt hij een ‘trio’. Ze spelen en zingen vooral Brabantse liedjes. De inspiratie haalt Mari uit alles wat hij beleeft in de natuur. Met liedjes die, met veel humor en variatie, regelmatig de  natuur aantikken. Zo is er een lekker liedje over de zomer, eentje over ons Brabant waar altijd wat te doen is, een over het Dommeldal, een rap over het gevaar van teken en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het optreden vindt plaats in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Voor meer informatie over het Peelpodium: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Kennis over kruiden
Op zondagochtend kun je genieten van een Kruidenwandeling in De Groote Peel. Herborist Diana Vossen laat je kennis maken met de rijkdom aan planten die in dit hoogveengebied groeien. Kennis die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden, doorgegeven van generatie op generatie. Ze vertelt over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden en planten langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij.

Er is een Kruidenwandeling op 16 en op 23 juni. De excursie is ongeveer 2 kilometer lang en start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost  € 10,- per persoon, inclusief een klein proeverijtje in de kruidentuin na afloop. Reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/kruidengrootepeel Meer informatie via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed