Winterstiltewandeling vanaf Buitencentrum De Pelen

Google Maps

Behoefte aan wat rust voordat de drukte van de feestdagen losbarst? Kom dan naar Nationaal Park De Groote Peel! Staatsbosbeheer houdt op zondag 16 december een Winterstiltewandeling, een sfeervolle excursie in dit prachtige natuurgebied. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Beleef de Winterstilte
Nationaal Park De Groote Peel is een uitgestrekt hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het is er niet alleen heel mooi, maar ook heel stil. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens de Winterstiltewandeling op zondag 16 december. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer wandel je over  Peelbanen en knuppelbruggen in dit uitgestrekte veenlandschap. Onderweg zijn een paar belevingsmomenten waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Zo ervaar je de natuur nog bewuster en intenser. Deze eenvoudige tips voor natuurbeleving zijn inspirerend en ook toe te passen tijdens andere wandelingen.

Nationaal Park De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter, een ideaal gebied voor natuurbeleving. Vooral in de winter. Weer en wind hebben vrij spel en je kunt er heerlijk uitwaaien. De grillige silhouetten van de kale takken onthullen bijzondere doorkijkjes en geven het landschap een transparante en unieke sfeer. De Winterstiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal  tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur.

Deelname aan de Winterstiltewandeling kost € 5,- per persoon en de excursie is vooral geschikt voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en de afstand is 6 à 8 kilometer. Houd er rekening mee dat in de winter sommige paden nat zijn. Zorg daarom voor goede, liefst waterdichte wandelschoenen.

Op zondag 16 december geen tijd? Dan kun je op zondag 13 januari, 10 februari en 3 maart 2019 ook nog meedoen met een Winterstiltewandeling in De Groote Peel.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed