Winter op de Brunssummerheide

Google Maps

Sneeuw of geen sneeuw, het is altijd een goed idee om in de kerstvakantie naar de Brunssummerheide te komen. Bij Natuurmonumenten zijn er winterse activiteiten te doen voor jong en oud: van speurtochten tot braakbal pluizen!

Tijdens de kerstvakantie, van 22 december t/m 6 januari zijn er van dinsdag t/m zondag dagelijks (m.u.v. 1e kerstdag en nieuwjaarsdag) leuke activiteiten te doen die starten bij Bezoekerscentrum Brunssummerheide. Op vrijdag 28 december gaan de kinderen tijdens de Natuurdag van OERRR aan het werk voor de vogels en op vrijdag 4 januari gaan de kinderen op OERRR tocht met gids, waarbij ze braakballen gaan uitpluizen.  Voor volwassenen sluiten we de kerstvakantie af op zondag 6 januari met een Warm Welkom Wandeling met de boswachter. Voor de speurtochten kun je altijd terecht, voor de begeleide activiteiten moet je vooraf je ticket reserveren.  Meer informatie kun je vinden op www.natuurmonumenten.nl/brunssummerheide.

Dagelijkse activiteiten
Het bezoekerscentrum is in de kerstvakantie van dinsdag tot en met zondag (m.u.v. 1e kerstdag en nieuwjaarsdag) dagelijks geopend en heeft Natuurmonumenten verschillende speurtochten klaar staan voor gezinnen met kinderen. De tochten verschillen per leeftijd. Maar je kunt natuurlijk ook met behulp van de plattegrond, die binnen gratis verkrijgbaar is, je eigen route uitstippelen. Vergeet dan zeker niet het avonturenbos en huttenbos.

Winter in OERRR  – Vette Vogels
Op vrijdag 28 december denken we vooral aan de vogels rondom het huis. In het bezoekerscentrum maken de kinderen vanaf 14.00 uur de coolste vogelsnacks die je thuis in de tuin of op het balkon kan hangen. Leden van OERRR of Natuurmonumenten betalen € 4,-, niet-leden € 7,-. De ouders kunnen gratis meehelpen. Vooraf aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Winter in OERRR  – Braakballen pluizen
Op vrijdag 4 januari van 14.00 tot 16.00 uur ga je samen met de boswachter op zoek naar braakballen. Deze gaan we dan samen uitpluizen en zien we wat er allemaal in een braakbal terecht komt. Deze OERRR-activiteiten graag vooraf reserveren via www.natuurmonumenten.nl/agenda want vol=vol. Deelname kost € 4,- voor leden van OERRR of Natuurmonumenten of € 7,- voor niet leden. Ouders zijn gratis.

Warm Welkom Wandeling
Op zondag 6 januari sluiten we de kerstvakantie af met een mooie wandeling gericht op volwassenen. De boswachter heeft een prachtige route in gedachten en vertelt onderweg de winterse weetjes van de hei. Vooraf reserveren via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Deelname kost € 6,- voor leden van Natuurmonumenten of € 9,- voor niet leden, inclusief heerlijke chocolademelk na afloop.

Bezoekerscentrum Brunssummerheide
Schaapskooiweg 99 | 6414 EL Heerlen |045-5630355 bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is in de kerstvakantie geopend van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur en 2e Kerstdag van 12 tot 17 uur (1e kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten).

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Schaapskooiweg 99
6414 EL Heerlen

E-mail.: bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl

www.natuurmonumenten.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed