Winkelen tijdens corona

Google Maps

De regering heeft in december 2020 besloten om een algehele lockdown voor Nederland af te kondigen. Deze lockdown is inmiddels verlengd tot 2 maart 2021.

Ook zijn in de week van 20 januari aanvullende maatregelen op de lockdown genomen. Alle niet-essentiële winkels moeten gesloten zijn. Op de website van de Rijksoverheid, leest u precies welke winkels open mogen zijn en welke gesloten.

Alleen winkels waarvan de omzet uit meer dan 70% levensmiddelen (eten en drinken), dierbenodigdheden en/of hygiënische producten bestaat, mogen op dit moment geopend zijn tot 20.45 uur in verband met de ingestelde avondklok tussen 21.00 en 04.30 uur.

Op een warenmarkt mogen slechts levensmiddelen worden verkocht. Verkoop en verstrekking van drank blijft ongewijzigd toegestaan tot uiterlijk 20.00 uur. Daarnaast zijn enkele ondersteunende verkooppunten geopend. Bijvoorbeeld tankstations en apotheken.

Bestellen en afhalen
De Tweede Kamer heeft ingestemd met de plannen om het bestellen en afhalen van producten bij niet-essentiële winkels mogelijk te maken per 10 februari. Hierdoor zijn producten te bestellen en af te halen (click&collect) op een afgesproken afhaalpunt en op een afgesproken tijdstip.

Share
Meer informatie

Meer foto's
    Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed