Wereldster Katherine Jenkins geeft uniek galaconcert in Theater Heerlen

Terug Google Maps

Ton Reijnaerts

27 oktober 2018 staat met staat met stip genoteerd in de agenda van prominenten en muziekkenners. In Theater Heerlen vindt dan namelijk een unieke mondiale happening plaats.  Oogstrelend en zinnenprikkelend, maar evenzeer elegant en stijlvol. Eyecatcher op de rode loper wordt ongetwijfelde diva Katherina Jenkins. De wereldster, die mondiaal een groot publiek aan zich te binden met prachtige cross-overs tussen opera, klassiek, musical en pop, geeft samen met het Russian Chamber Philharmonic St. Petersburg een exclusief galaconcert in Heerlen. 

Een stunt van de bovenste plank. Want de populaire mezzosopraan Katherine Jenkins treedt normaliter op in de grootste concertzalen en deelt het podium met grootheden als Plácido Domingo, Rolando Villazón en Andrea Bocelli, met wie ze het duet ‘Believe’ opnam. Bij haar laatste optreden in Nederland stond Katherine Jenkins met Il Divo in een uitverkochte Ziggo Dome.

Dat de Welshe superster samen met het Russian Chamber Philharmonic uit St. Petersburg naar een voor haar begrippen relatief klein theater komt voor een exclusief galaconcert dankt Parkstad goeddeels aan supersponsor Alexander Wilden, CEO en eigenaar van de Schwartz Group in Simmerath / Duitsland, Schwartz Group Network met vestigingen in Duitsland, China en de USA . Wilden is een groot fan van Katherine Jenkins, die niet alleen geliefd is vanwege haar prachtige stem maar ook vanwege haar vele benefietoptredens in binnen- en buitenland. Ook de opbrengst van het galaconcert in Heerlen gaat geheel naar goede doelen zoals de Wilden Foundation, die studiebeurzen ter beschikking stelt aan jonge studenten. Ook gaat een deel naar het Orlando Festival Kerkrade ten behoeve van talentontwikkeling.

Katherine Jenkins studeerde aan het conservatorium Royal Academy of Music en werd in 2003 bij het grote publiek bekend toen ze in de Kathedraal van Westminster zong tijdens het zilveren jubileum van paus Johannes Paulus II. Van Universal Classics kreeg ze kort daarna een platencontract aangeboden voor zes albums ter waarde van 1 miljoen pond; een recordbedrag in de klassieke muziek. Zij verbrak eveneens een record met het behalen van 12 nummer één-albums in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee mag zij zich de nr. 1 verkopende klassieke artiest noemen van de afgelopen 25 jaar in the Ultimate Classic FM Chart en versloeg ze supersterren als Pavarotti, André Rieu en Andrea Bocelli. Zowel in 2005 als 2006 ontving ze de Classic Brit Award voor Album van het jaar. Ook internationaal bestormde Jenkins de hitlijsten: ze verkocht meer dan 8 miljoen albums en mocht wereldwijd 6 keer Platina en 11 keer Goud in ontvangst nemen.

In Heerlen brengt Katherine Jenkins hoogtepunten uit haar repertoire. Ook slaat de mezzosopraan een muzikale brug met het Russian Chamber Philharmonic St. Petersburg, onder leiding van de gerenommeerde Britse dirigent Anthony Inglis. Dit nog jonge internationale orkest werkte eerder samen met onder andere Ute Lemper en Eva Lind, en staat net zoals Jenkins voor het eerst in onze regio op het podium. In de muzikale ontmoeting met Jenkins geniet het publiek van een uniek samenspel, waarbij het orkest spreekt met de muziek van onder meer Verdi, Mascagni, Gounod, Rossini en Tsjaikovski en Jenkins betovert met prachtige klassieke arrangementen van nummers als Hallelujah, Pie Jezu, Ode to the Joy en You’ll never walk alone.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €32,50,- inclusief champagne. De butlers van de Butler Academy zullen het publiek op de rode loper ontvangen. Het kledingadvies is black tie voor een extra feestelijke aankleding en beleving! Meer informatie: www.parkstadlimburgtheaters.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Theater Heerlen

Burg. van Grunsvenplein 145
Heerlen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed