Wandelroute rondom de Sint-Pietersberg, 10,8 km

Google Maps
Share

De Sint Pietersberg is de icoon van het Zuid-Limburgse landschap. Doorn in het oog van natuurbeheerders zijn de uitgravingen van het mergel, diep uit het hart van de berg. Dat doet ENCI al sinds 1926, maar dankzij de inzet van Natuurmonumenten is daar sinds 2018 een eind aan gekomen.

De natuur heeft meer ruimte gekregen, wat de berg voor wandelaars extra aantrekkelijk maakt. Én voor de oehoe die de berg en omgeving – ’s nachts jaagt-ie zelfs in de straten van Maastricht – als domein heeft. Deze grootste uil van Europa kan zo’n 75 centimeter groot worden met een spanwijdte van 1 meter 80!

Wandelroute Sint-Pietersberg (rode paaltjes of via app) van 10,8 km belooft mooie uitzichten over het Jekerdal. Daarin ligt de Apostelhoeve, de eerste commerciële wijngaard van Nederland. Ook Château Neercanne komt voorbij, het enige terrassenkasteel, nu restaurant, van Nederland. Startpunt van de wandelroute is Fort Sint Pieter. Een bakje koffie? Dat kan bij Châlet Bergrust. Glaasje wijn? Buitengoed Slavante heeft de oudste wijngaard van Nederland, sinds 1967. Ook voor (betaalde) rondleidingen in de mergelgrotten kun je er terecht.

Bron: Wandel.nl

Foto: Château Neercanne (foto: Bert Kaufmann / Wikipedia.com)

Meer informatie

Contactgegevens

Sint Pietersberg


Maastricht


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed