Wandelexcursie Isabellegreend

Google Maps
Share

De Isabellegreend en de Ooldergreend zijn de natuurgebieden rondom de Oolderplas ten zuiden van Roermond. Hoe gevarieerd is de natuur van de Isabellegreend? Een interessant thema voor de wandeling op vrijdag 24 september die door Het Limburgs Landschap wordt georganiseerd.

De Isabellegreend bestaat vooral uit allerlei soorten grasland met verspreid liggende bosjes en waterpartijen.

Stroomdalgrasland
Op de Isabellegreend lopen het hele jaar Gallowayrunderen en Konikpaarden. Door die begrazing en de invloed van de Maas zijn hier stroomdalgraslanden ontstaan met karakteristieke plantengroei van onder andere agrimonie, knoopkruid en margriet. Deze ruige, maar gevarieerde vegetatie trekt op haar beurt weer vele insectensoorten aan en die zorgen voor een gevarieerde natuur. Ook de hier voorkomende bever is een aanwinst voor de natuur. Door in het wilgenstruweel weer open plekken te knagen, ontstaat eveneens variatie en dat heeft weer een duidelijke positieve invloed op de soortenrijkdom.

Op stap
Natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten, zien worden er regelmatig excursies georganiseerd in deze natuurgebieden. De excursie start op vrijdagavond 24 september om 19.00 uur bij de kleine parkeerplaats aan de ingang van de Isabellegreend aan de Merummerbroekweg, 6049 CX Merum. Aanmelden voor deze excursie is verplicht [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Goed schoeisel en een verrekijker worden aanbevolen.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

Meer informatie

Contactgegevens

Isabellegreend

Merummerbroekweg
6049 CX Merum


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed