Wandelen van Steyl naar stuw

Terug Google Maps

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 30 mei weer een excursie plaats met speciale aandacht voor de Maascorridor.

De excursie start om 13.30 uur vanaf Het Veerhuis bij het veer in Steyl. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Aanmelden is niet nodig. Denk aan stevig schoeisel.

Natuur op de oevers van de Maas is zeldzaam. Allerlei ingrepen hebben de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een scheepvaartkanaal. Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas natuur gerealiseerd. Tegelijkertijd is dit een goede manier om hoogwaterproblematiek aan te pakken. Door de rivier meer ruimte te geven, kunnen de Maasoevers veranderen in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos. Tijdens de wandeling van Steyl naar de stuw zullen de Maascorridorgidsen meer vertellen over dit bijzondere natuurgebied.

Foto: Heinz Schmetz

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Het Veerhuis


Steyl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed