Wandelbrochure Simpelveld

Google Maps
Share

De gemeente Simpelveld heeft in samenwerking met VVV Zuid-Limburg een fraaie wandelbrochure uitgegeven. Hierin zijn vier bestaande wandelroutes opgenomen, die via blauw gemarkeerde stoeptegels te volgen zijn. De vier wandelingen zijn in de nieuwe brochure uitgebreid beschreven en rijk geïllustreerd met nieuwe foto’s.

Vier wandelingen
Het Remigiuspad en het Clara Feypad lopen door en rondom de kern Simpelveld. Het Remigiuspad is een algemene kennismakingsroute met de dorpskern van Simpelveld en haar groene omgeving. Het Clara Feypad is een wandeling langs religieuze gebouwen en monumenten. De Jacobusroute verbindt Simpelveld met Bocholtz en loopt onder andere door fraaie natuur en langs een aantal bijzondere gebouwen in Bocholtz. De Vlengendaalroute is uitgezet door de zogenaamde Romeinse Vallei, even buiten de kern van Bocholtz. Een gebied dat rond het begin van onze jaartelling bewoond is geweest door de Romeinen.

Startplaatsen
De Jacobusroute en het Remigiuspad starten bij het nostalgische treinstation in Simpelveld van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, de ZLSM. Het Clara Fey-pad start bij Huize Damiaan in Simpelveld en de Vlengendaalroute bij Hoeve Scholtissenhof in Bocholtz.

Verkoopadressen
De brochure is verkrijgbaar à € 1 bij het VVV-Informatiepunt in de nieuwe vestiging van de Plus Supermarkt aan het Kloosterplein in Simpelveld en bij alle VVV Zuid-Limburg vestigingen in de regio. Voor de toeristen is de wandelbrochure ook verkrijgbaar bij een aantal toeristische accommodaties en attracties.

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed