Voorjaarsexpositie World Art House

Google Maps

Na een lange winterstop gaan de deuren weer open bij World Art House in Well. De expositie ‘Uit het goede hout gesneden’ is samengesteld met werken van drie verschillende kunstenaars: Floor Kurstjens, Bertus Haverkort en Ronald Oosting.  Zij hebben hun eigen werkwijze, maar wat hen bindt is de fascinatie voor hout.

In de galerie hangen werken van Floor Kurstjens uit Venlo. Door haar werk als astroloog weet zij veel van symboliek en dit heeft haar geïnspireerd en tot unieke kunstwerken geleid. Zij werkt op MDF panelen, waar zij door middel van een gutstechniek symbolen uit oude en verre culturen verwerkt. Het geheel wordt verrijkt met verf en mozaïek. Zo is er een paneel met symboliek van de Maya’s, de Kelten, en de Egyptenaren.

Zelf zegt zei: ‘Symbolen  hebben we nodig om het onvoorstelbare uit te drukken. De taal van de symboliek is overal om ons heen, met name in onze dromen. Om dit in het hout te kerven, voelt voor mij als een vorm van meditatie, waarin ik de kracht ervaar van deze oude symbolieken’.

Bertus Haverkort uit Rhenen heeft als landbouwkundige gewerkt in Colombia, Boliva, India en Ghana. Na een aantal kunstopleidingen is hij rond het jaar 2000  zijn werk gaan combineren met beeldhouwen. Hij werkt voornamelijk met hout waarbij hij de natuurlijke vormen en structuren gebruikt voor het maken van menselijke figuren en emoties. Voor deze expositie heeft hij gekozen voor kienhout of moereik. Dit is eikenhout dat duizenden jaren in het moeras heeft gelegen en door inwerking van de zuren in het veen keihard en pikzwart is geworden. Hij heeft zich laten inspireren door Germaanse mythen en dit heeft geleid tot krachtige beelden met titels als ‘de harp van Wodan’ en ‘De bok van Donar’. Op zondag 26 mei geeft hij een lezing bij World Art House over zijn werk, over de wortels van onze cultuur en de dynamiek van interculturele uitwisseling.

In de beeldentuin staan de houten beelden van Ronald Oosting uit Soest. Hij werkt ook in moereik, maar zijn verbeelding is totaal anders. Hij is met name geïnspireerd door de mens en in het bijzonder door de vrouw. Hij laat zich leiden door de vorm van het hout en beperkt zich tot (fragmenten van het) vrouwelijk lichaam of vormen die daaraan doen denken. De vorm moet het verhaal vertellen. Zijn beelden komen goed tot hun recht onder de prachtig bloeiende appelbomen in de beeldentuin van World Art House.

De keramische vogelhuizen van Joop van Ulden en de schilderijen van eigenaar Norbert Simons behoren tot de vaste collectie.

De expositie is te bezoeken tot 5 juli van donderdag t/m zondag bij World Art House, Elsteren 11, 5855AS Well.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

World Art House

Elsteren 11
5855 AS Well

www.worldarthouse.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed