Vollemaanwandeling in De Groote Peel

Terug Google Maps

Op dinsdag 29 mei houdt Staatsbosbeheer een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kun je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen en genieten van de geluiden van de nacht.  De excursie start om 21.00 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Bij het licht van de vollemaan
Wandelen met vollemaan is voor sommigen het toppunt van romantiek. Anderen associëren vollemaan met griezelverhalen en spannende gebeurtenissen. Feit is dat de maan in haar volle glorie iets geheimzinnigs heeft en tot de verbeelding spreekt. Haar zilverwitte licht geeft bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje. Donker is niet donker meer! Wellicht is een beetje lef wel handig als je met vollemaan door De Groote Peel gaat wandelen.

Maar wie niet bang is voor Dwaallichten, Witte Wieven of Dolende Ridders – die hun uiterste best doen om je de diepte in te lokken – zal zeker genieten van de unieke sfeer van het Peellandschap badend in het zilverwitte maanlicht. Bovendien loopt een Peelgids van Staatsbosbeheer mee. De gids zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht. Een avond om nooit te vergeten.

Op dinsdag 29 mei komt de maan ’s middags al op. Bij helder weer kun je hem ’s avonds dus in z’n volle glorie aanschouwen. Maar ook als het bewolkt is ervaar je het effect van de volle maan. Altijd bijzonder!

De vollemaanwandeling start om 21.00 uur. Deelname kost € 8,- voor volwassenen en € 5,50 per kind, inclusief een drankje in de Peelboerderij met het glazen dak. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan De route is 2,5 km lang, duurt 1,5 uur en de activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Zaklampen zijn overbodig.

Nog meer vollemaanwandelingen in 2018
De andere data van vollemaanwandelingen in De Groote Peel zijn: zondag 26 augustus, woensdag 24 oktober uur en op zaterdag 22 december is er weer een ‘Vollemaan special’. Dit keer met kerstverhalen. Reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: ©Nando Harmsen

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed