Volle maanwandeling voor kinderen

Google Maps

Op zaterdag 19 januari start om 19.30 uur een spannende avondexcursie voor kinderen in Nationaal Park De Maasduinen vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom aan de Kapelstraat 71 te Afferden.

De excursie duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel.

Aanmelden is verplicht via telefoonnummer 06-21428748.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Deze avond gaan kinderen bij hoge uitzondering samen met Maasduinengidsen het donkere bos beleven. Want donker betekent niet dat er buiten niets te zien is. Ogen wennen snel aan de nacht en dan is er opvallend genoeg nog veel te zien zoals het silhouet van een rund. Onze andere zintuigen staan ook op scherp waardoor geluiden zoals die van de bosuil goed gehoord worden en een geur snel opgepikt wordt. Onderweg is er ook een plek waar iedereen zich op kan warmen bij het vuur bij een daarvoor bestemde overdekte stookplaats. Kortom het belooft een spannende en avontuurlijke avond te worden.

Foto: Peter Thönnissen

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Activiteitencentrum De Zevenboom

Kapelstraat 71
Afferden

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed