Vogelwaarnemingen op de Groote Heide

Google Maps

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op zondag 28 april weer een wandeling plaats.

De excursie start om 08.00 uur vanaf Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De excursie is gratis. Aanmelden is niet nodig. Denk aan stevig schoeisel en een verrekijker.

Vogelwaarnemingen
Heel veel vogelactiviteiten spelen zich in de ochtend af. Dan is meestal ook de uitbundigste zang te horen. Met hun melodieuze liedjes verraden ze hun schuilplek, maar er steekt meer achter hun gezang!

We horen waarschijnlijk de zang van de Boomleeuwerik, Veldleeuwerik, Boompieper en de Geelgors, die in de volksmond ook wel het Beethovenvogeltje wordt genoemd, vanwege de sterke gelijkenis met Beethovens openingsnoten van zijn 5e symfonie.

De gidsen van de Groote Heide kunnen de deelnemers alles over waarnemingen, tellingen, gedrag en soorten vertellen. Iedereen is van harte welkom op deze vroege vogelwandeling.

Foto: Piet Fleuren

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Infocentrum Groote Heide

Hinsbeckerweg 55
Venlo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed