Vogelkijkgebieden op de kaart

Google Maps
Share

Bij het vinden van leuke vogelgebieden om te bezoeken, biedt birdingplaces.eu uitkomst. Al meer dan 350 vogelgebieden zijn door Nederlandse vogelaars op deze website gedeeld.

Begin 2020 werd het Nederlandse initiatief birdingplaces.eu gelanceerd. De website wil het vinden van mooie en leuke vogelgebieden in Europa vergemakkelijken en zo het draagvlak voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden vergroten. Deze Europees-brede benadering slaat aan. Er werden al meer dan 2000 vogelgebieden door Europese vogelaars op de website geplaatst. Daarvan waren er maar liefst 350 vogelgebieden in Nederland! Er is er dus altijd wel een leuk vogelgebied in de buurt. Bij elk gebied vind je de info die je nodig hebt om een gebied te ontdekken en een ochtend lekker vogels te kijken; inclusief routebeschrijving, parkeerplaats, plattegrond, wandelroute, een vogellijst met welke vogels je er kunt zien en de beste vogelkijkpunten.

Ook als je een gebied hebt uitgezocht en gaat bezoeken, biedt birdingplaces.eu een helpende hand. Via je smartphone kun je de uitgestippelde wandelroute nauwkeurig volgen en word je op de beste plekken en vogelkijkpunten gewezen. In een handige lijst krijg je tevens te zien welke vogels je in het gebied kunt verwachten. En als je bent uitgekeken in een gebied, kun je meteen zien welke andere vogelgebieden te vinden zijn in de buurt. Zo vind je dus razendsnel leuke vogelgebieden, zowel thuis achter je pc als met je telefoon in het veld. Met de feestdagen kun je dus mooie vogelgebieden in je eigen omgeving ontdekken, en als we straks na corona weer vrij kunnen bewegen ook in de rest van Europa.

Mis je een leuke vogelplek? Je kunt op Birdingplaces.eu gemakkelijk zelf een vogelgebied toevoegen. Ga dan naar www.birdingplaces.eu en klik op ‘Plaats een vogelgebied’. In acht eenvoudige stappen zet je een gebied op de kaart en ben je ‘eigenaar’ van je eigen gebied.

Lees verder…

Bron: NatureToday

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed