Vlinders – tentoonstelling Infocentrum Groote Heide

Terug Google Maps

Op dit moment is de tentoonstelling ‘vlinders’ te bewonderen in Infocentrum Groote Heide, Hinsbeckerweg 55 in Venlo. Bezoekers krijgen een kijkje in de wonderlijke wereld van vlinders. Ontdek het verschil tussen dag- en nachtvlinders en meer. De tentoonstelling is interactief waardoor deze geschikt is voor jong en oud.

Vlinders
Ze zijn er in allerlei kleuren en maten: vlinders. Toch hebben deze dieren het niet altijd even makkelijk. Ze starten als eitje, eten zich helemaal vol als rups en verpoppen tenslotte. Uit een pop ontstaat dan uiteindelijk een vlinder. Sommige prachtig van kleur terwijl andere juist meester zijn in het aannemen van goede schutkleuren; allemaal om goed te kunnen overleven.

Ook op de Groote Heide komt een grote diversiteit aan vlinders voor. Tijdens een wandeling kan er zomaar een citroenvlinder of heivlinder voorbij komen vliegen. Er zijn ook vlinders met bijzondere namen zoals bijvoorbeeld het hooibeestje of de dagpauwoog. Door middel van interactieve kasten wordt het verhaal van de vlinder verteld.

Openingstijden
De tentoonstelling is te bezoeken tot en met de herfstvakantie op woensdag- en zondagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur in Infocentrum Groote Heide, Hinsbeckerweg 55 in Venlo. Iedereen is van harte welkom.

Fotobijschrift: De tentoonstelling ‘vlinders’ is tot en met de herfstvakantie te bewonderen in Infocentrum Groote Heide, Hinsbeckerweg 55 in Venlo. Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Infocentrum Groote Heide

Hinsbeckerweg 55
Venlo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed