VieCuri Matinee

Terug Google Maps

De zorg staat bol van de digitale ontwikkelingen. Tijdens het VieCuri Matinee op zondagmiddag 27 mei aanstaande ontdekt u alle moderne technieken op het gebied van eHealth.

Naast interessante lezingen zijn er ook veel demo’s. Zo maakt u kennis met robots, 3D-brillen en andere technieken die in de zorg worden ingezet. Het programma is voor jong en oud. Aanmelden voor het Matinee kan via www.viecuri.nl/matinee.

De digitale ontwikkelingen in de zorg zijn fascinerend. Wat te denken van de digitale intake voor een operatie en beeldbellen met de specialist, geavanceerde systemen voor personenalarmering en robots die worden ingezet bij operaties. Cardioloog en eHealth-programmamanager Wilfred Heesen ziet eHealth als de zorgvorm van de toekomst, zeker met het oog op de toenemende vergrijzing en het feit dat patiënten steeds meer betrokken willen worden bij de zorg. “Binnen VieCuri lopen nu meerdere projecten, en iedere pilot die succesvol blijkt wordt verder uitgerold binnen het ziekenhuis. We zitten landelijk gezien in de voorhoede op het gebied van eHealth; daar ben ik trots op!”

‘Betere zorg is uitgangspunt’
VieCuri riep zo’n twee jaar geleden een eHealth-team in het leven. Dit team stimuleert binnen VieCuri de inzet van slimme, innovatieve concepten, die de zorg ondersteunen of verbeteren. Wilfred Heesen benadrukt: “Bij al deze ontwikkelingen is het doel om de zorg te verbeteren. We zoeken naar goede, digitale oplossingen voor de zorgvragen die er zijn. Door de toenemende complexiteit van aandoeningen en van behandelingen, is de inzet van innovatieve technieken en digitale zorgoplossingen noodzakelijk.”

Lezingen
Al dit soort zaken en nog veel meer voorbeelden van eHealth komen aan bod in de lezingen tijdens het Matinee. Zo wordt aandacht besteedt aan het privacy-aspect van digitale zorg. In MijnVieCuri.nl kan bijvoorbeeld iedere patiënt zijn of haar eigen medisch dossier inzien. Patiënt Marie-Christine zegt hierover: “Het portaal is heel eenvoudig in gebruik; na het inloggen wijst het zichzelf. Alle informatie staat overzichtelijk in het online dossier. Ik vind het handig dat ik altijd en overal op een veilige manier toegang hebt tot mijn medisch dossier.” Naast het ‘nu’ van digitale zorg (hoe wordt digitale zorg nu al ingezet?), is er tijdens het Matinee ook aandacht voor de toekomst: welke (futuristische) ontwikkelingen kunnen we de komende jaren verwachten in de gezondheidszorg?

Naast de lezingen is er ook heel veel te doen tijdens het Matinee!

  • Stel een vraag aan een human life robot: deze helpt bij veelvoorkomende vragen als ‘waar zit de apotheek?’ en: ‘waar vind ik de poli chirurgie?’.
  • Rijd zelf rond in een robot die wordt aangestuurd door een persoon.
  • Test de gehoorapparatuur-app van Stufkens Hoorcentrum.
  • Kijk mee wat arts-assistenten zien door een 3D-bril om chirurgische technieken te leren.
  • En nog veel meer leuke doe- en leerzame dingen!

Wanneer en waar?
VieCuri Matinee begint op zondag 27 mei om 14.00 uur in restaurant ThuiZ en duurt tot 17.00 uur. Iedereen is welkom, wel is er een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden is mogelijk via de website www.viecuri.nl/matinee.

Tijdens het Matinee wil VieCuri inwoners uit de regio laten zien wat het ziekenhuis naast medische zorg nog meer te bieden heeft. Op een interactieve en laagdrempelige manier deelt het ziekenhuis kennis over thema’s als gezondheid, wetenschap, zorg en andere interessante onderwerpen.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

VieCuri


Venlo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed