Verstilde klanken en swingende zarzuela’s in Kerkrade

Google Maps

Internationaal Festival Vocallis en het Wereld Muziek Concours (WMC) organiseren samen een prachtig concert in Parkstad Limburg Theater Kerkrade.

Op zaterdag 24 oktober om 20.00 uur speelt het blazersensemble van Koninklijke Harmonie Thorn onder leiding van topdirigent Jan Cober een speciaal programma. Belangrijk onderdeel van dit concert vormt de Nederlandse première van Miske (In the Forest) van de bijzondere Litouwse componist en schilder Mikalojus Konstantinas Čiurlionis (1875-1911), gearrangeerd door Jean Cosemans.

Verder voert het blazersensemble werken uit van Wagner, Mahler en Giancarlo Castro en zingt sopraan Janine Kitzen uit Kerkrade prachtige Spaanse zarzuela’s.

“Dit concert legt een waardevolle link tussen blaasmuziek en zang”, zegt WMC-voorzitter Max Kousen. “De harmonie van Thorn deelt een rijk verleden met het Wereld Muziek Concours en dirigent Jan Cober is een belangrijk ambassadeur van ons festival. Wij vinden het voorts van wezenlijk belang om de verbinding op te zoeken met culturele organisaties als Vocallis”.

Wethouder Huub Wiermans en Max Kousen verrichten tijdens het concert in gezamenlijkheid de openingshandeling van het nieuwe WMC-kantoor. “We maken graag van deze gelegenheid gebruik om ons kantoor aan de Niersprinkstraat op feestelijke wijze in gebruik te nemen”.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Theater Kerkrade

Theaterplein 30
6461 DR Kerkrade

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed