Venray

Google Maps
Share

Venray is een plaats en gemeente in het noorden van Limburg. Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio.

De Maas en de bossen, diverse bezienswaardigheden, en vooral ook het gezellige winkelcentrum (Beste kleine binnenstad van Nederland) bieden volop mogelijkheden voor leuk dagje uit. Het gevarieerde landschap nodigt uit tot wandel- en fietstochten langs de vele aantrekkelijke (knooppunten)routes.

De bijzondere beeldenschat van de gotische Sint Petrus Bandenkerk uit de 15e eeuw is een van de rijkste van Nederland en behoort zelfs tot de top in West-Europa. Het Odapark is een van de plekken waar kunst- en cultuurinitiatieven gestalte krijgen. De jaarlijkse kermis en het muziekfestival Venray Muzikaal Totaal zijn culturele hoogtepunten. In het pittoreske dorp Geijsteren wordt om het jaar een unieke kunstmanifestatie georganiseerd. Deze evenementen trekken vele bezoekers uit de wijde omtrek.

In het Venrays museum kunt u een kijkje nemen in de rijke historie van onze regio.

Overnachten
Met een flink aantal leuke campings, kampeerboerderijen, uitstekende hotels, vakantiehuisjes, bed & breakfast en bungalowparken is er voor elke beurs een geschikt onderdak te vinden. Er zijn ook mooie groepsaccommodaties voor grote groepen. Gezellig met uw familie of vrienden zorgeloos overnachten. Welke accommodatie u ook kiest, u bent altijd uitgerust voor een mooie dag in Venray.

Foto: www.liefdevoorlimburg.nl

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Venray

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Venray 51.528500, 5.983610 Venray
Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed