Veentocht, dauwtrapwandeling en optreden Just4Fun

Google Maps

Mei is een heerlijke maand om te genieten van een stevige wandeling in De Groote Peel. En dan is het natuurlijk extra lekker als er na afloop een ontbijt of koffie met Limburgse vlaai klaarstaat. Staatbosbeheer organiseert twee excursies waarbij je buiten en van binnen verwend wordt; een Verrassende Veentocht op 26 mei en een Dauwtrap-ontbijtwandeling met Hemelvaart donderdag 30 mei.

Voor muziekliefhebbers is er op 26 mei ook een optreden van zanggroep Just4Fun. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Veentocht en muziek bij De Pelen
Staatsbosbeheer houdt elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht in de Groote Peel. De route is 8 kilometer en de excursie duurt ongeveer 2,5 uur. Maar welke route de Peelgids loopt, dat is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt. Na afloop samen nagenieten van koffie met een stuk Limburgse vlaai in de Peelboerderij. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur. Deelname kost € 11,- incl. koffie/vlaai. Vooraf reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht 

Op zondagmiddag om 13.30 en 15.00 uur is er een optreden van zanggroep Just4fun op het Peelpodium van De Pelen. Het repertoire van Just4fun is erg breed; Nederlands en Engelstalige nummers van The Beachboys tot Frans Bauer, maar ook Brabantse nummers komen voorbij. Meer info: www.singjust4fun.nl. Het optreden van Just4fun vindt plaats in het overdekte Amfitheater. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Dauwtrappen met Hemelvaart
Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei kun je meedoen met een Dauwtrapwandeling in  De Groote Peel. Dauwtrappen met Hemelvaart is een goede traditie bij De Pelen. Eerst ga je met je blote voeten in het gras trappelen om goed wakker te worden, daarna fris en monter op pad voor een stevige wandeling in het nationaal park. Na afloop staat een heerlijk streekontbijt klaar in de Peelboerderij. Een goed begin van de dag!

De wandeling start om 7.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is 3 kilometer lang en duurt 2 uur. Deelname kost € 17,50 per volwassene en € 15,- per kind, inclusief streekontbijt. Max. 30 deelnemers en online reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/pelendauwtrappen Let op: reserveren kan tot en met 26 mei.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed