Van Mesopotamië tot mid-twintigste-eeuws modernisme op TEFAF Maastricht 2018

Terug Google Maps

Ton Reijnaerts

Meer dan 280 handelaren in kunst, antiek en design presenteren tijdens TEFAF Maastricht 2018 van 10 t/m 18 maart hun beste en meest bijzondere stukken. TEFAF heeft hiermee een unieke en ongeëvenaarde aantrekkingskracht op particuliere verzamelaars, conservatoren, professionals uit de kunstmarkt en kunstliefhebbers uit de hele wereld.

De internationale reputatie van TEFAF komt ook dit jaar tot uiting in het brede aanbod en de ongeëvenaarde kwaliteit van de aangeboden werken. TEFAF Maastricht 2018 vindt plaats in het MECC (Maastricht Exhibition & Conference Centre)

De deelnemende handelaren aan TEFAF Maastricht bekleden zonder uitzondering een toonaangevende positie in hun vakgebied. Tijdens TEFAF presenteren zij met regelmaat nieuw ontdekte of verloren gewaande werken. Zo toont Kollenburg Antiquairs (Stand 182), Saint Albinus and Saint Bernardus (1496), een tempera beschilderd paneel van Filippino Lippi (ca.1457-1504). Dit werk is niet alleen bijzonder omdat het voor het eerst in meer dan honderd jaar op de markt komt, het heeft bovendien een buitengewone herkomst. Het paneel was onderdeel van een altaarstuk oorspronkelijk geschilderd voor het Klooster van de San Donato agli Scopeti. Lippi schilderde het ter vervanging voor een nooit afgemaakt altaarstuk waarvoor Leonardo da Vinci in 1481 de opdracht kreeg. De centrale voorstelling van het altaarstuk van Lippi werd in 1529 verworven door kardinaal Carlo de Medici en is sinds 1666 onderdeel van de collectie van het Uffizi.

Afbeelding: Filippino Lippi, Heilge Albinus en Heilige Bernardus, 1496. Tempera op paneel, 32 x 44,4 cm.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

MECC Maastricht

Forum 100
Maastricht

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed