Kerststad Valkenburg

Terug Google Maps

KerstmarktKerst is de meest gezellige tijd van het jaar en zou veel langer moeten duren. Gelukkig is het van 17 november tot en met 7 januari elke dag kerst in Valkenburg. Je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en de hele stad barst van de gezellige kerstactiviteiten.

Ondergrondse Kerstmarkten
Kerststad Valkenburg start vrijdag 17 november. Deze dag openen de twee unieke ondergrondse kerstmarkten hun deuren. In de Gemeentegrot en Fluweelengrot komt u in het eeuwenoude gangenstelsel sfeervol ingerichte stalletjes tegen met mooie kerst- en cadeauartikelen. Hier kunt u ook genieten van winterse versnaperingen en kerstliederen.

Wat is er nog meer te beleven?

Kerst in Mergelrijk
MergelRijk is één van de mooiste Kerstgrotten, met unieke mergelbeelden en miniatuurwereld.
In een intieme Kerstsfeer ziet u schitterende mergelsculpturen die de vele verhalen uitbeelden over mergel en grotten. Dit jaar uitgebreid met een prachtige miniatuurwereld van Lemax. Ook wordt een unieke film van het Kerstverhaal vertoond, gemaakt door de van TV bekende mergeltekenaar. Verder valt er nog véél meer te beleven voor jong en oud, en als hoogtepunt mag iedereen zelf een eigen Kerstsouvenir van mergel maken!
In het sfeervolle en verwarmde Restaurant van MergelRijk, kunt u tijdens MergelRijk genieten van heerlijke warme dranken en Limburgse lekkernijen.

Santa’s Village
Tijdens de winterperiode verandert het Th. Dorrenplein in hartje Valkenburg in het  sprookjesachtige Santa’s Village. De originele, uit larikshout opgebouwde, chalets hebben een authentieke uitstraling. In de chalets worden hoofdzakelijk kerstgerelateerde artikelen en etenswaren zoals heerlijke oliebollen, crêpes, churos en reibekuchen aangeboden. Uiteraard zal ook de originele Glühwein niet ontbreken.

in een prachtig sprookjesachtige setting staat Europa’s grootste zingende kerstboom, verlicht met wel 5000 lampjes en een 10 tal kaarsen en kerstballen die bij inworp van een klein bedrag gaan zingen.  Met uw inworp steunt u tevens een goed doel.
Naast de vele horecagelegenheden in het centrum kunt u in Santa’s Village genieten van heerlijke warme hapjes en drankjes zoals Glühwein, warme wafels enz..
Voor u en de kleintjes zijn er nostalgische attracties en uiteraard staat Santa de Kerstman op gezette tijden weer klaar om samen met jullie op de foto te gaan staan.

Een bezoek aan Santa’s Village is tevens de ideale gelegenheid om ook een bezoekje te brengen aan het gezellige winkelcentrum van Valkenburg. Sla twee vliegen in één klap en laat je verrassen door het winkelaanbod in de sfeervolle kerststad. Een groot gedeelte van de 70 winkels in het centrum verzorgen prachtige kerstetalages. Vertrekkend vanaf Santa’s Village vind je een perfecte aansluiting op de verschillende winkelstraten. Met de smaakvol verlichte straten maakt het dat Valkenburg aan de Geul echt dè Kerststad van Nederland is.

Christmas Parade
Laat u betoveren door de magische Christmas Parade. Twee keer per week trekt de volledig vernieuwde Parade met het thema ‘Christmas Fairytales’ bestaande uit sprookjesachtig verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums op een speciaal voor de Parade gecomponeerde soundtrack door het centrum van Valkenburg.
Woensdagen om 19.00 uur:
22 en 29 november, 6, 13, 20 en 27* december
Zaterdagen om 19:30 uur:
18 en 25 november, 2, 9, 16, 23, 30 december
Vrijdag 23 december om 19.30 uur

* de parade op 27 december volgt een andere route, langs Oosterbeemd, door het centrum van Valkenburg.

Route d’Amuse
Loop mee met de smakelijke Route d’Amuse, een gezellige wandeling met amuses door het mooie geulstadje Valkenburg. Onderweg geniet u van een aantal heerlijke amuses bij vijf gerenommeerde horecagelegenheden. U kunt kiezen uit verschillende wandelroutes; alle routes omvatten buiten het ‘stadse’ deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringt. Kinderen krijgen een passende kinder- amuse.

De routes zijn van 17 november 2017 t/m 7 januari 2018 dagelijks te wandelen tussen 12.00 en 18.00 uur m.u.v. 1e Kerstdag en nieuwjaarsdag (24, 26 en 31 december tot 16.00 uur) en verkrijgbaar bij VVV Zuid-Limburg, Landal Kasteeldomein De Cauberg en bij de meeste deelnemende restaurants. De routekaart inclusief hapjes kost € 11,50 p.p.

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed