Vaals

Google Maps
Share

Vaals wordt beschreven en bezongen als buitenland in eigen land. Het staat niet alleen bekend om zijn prachtige natuur, ook het stadje zelf is het ontdekken waard.

Ontspannen kan in Vaals op de meest uiteenlopende manieren. Voor de natuurliefhebbers zijn er kilometerslange wandel- en fietstochten beschikbaar rondom het Drielandenpunt.

Als natuurliefhebber komt u niets tekort in de gemeente Vaals: U vindt er uitgestrekte natuur- en bosgebieden. Ontdek al wandelend of fietsend het Vijlenerbos rondom het Drielandenpunt. Maar ook de (beschermde) natuurgebieden zoals het Selzerbeekdal, het Geuldal en de reservaten Cottessen en Bellet lenen zich uitstekend voor urenlange wandelingen of fietstochten.

Het gebied tussen Vaals en Gulpen werd in 2005 door de stichting Natuur en Milieu gekozen als mooiste landschap van Nederland en bekroond met 5 sterren.

Met zijn grote on-Nederlands aandoende huizen en statige zakenpanden maakt het centrum van Vaals een stadse indruk. Via idyllische weggetjes en pittige slingerbochten kunt u de dorpskernen van Vijlen, Lemiers en Holset verkennen, waar de landelijke omgeving en markante vakwerkhuizen het decor bepalen. Zeker in de kleinste gehuchten als Raren, Rott en Wolfhaag lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Breng gauw een bezoekje aan Vaals om al dit moois te ontdekken.

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed