Tweede editie Gratis Familiefestival Sittard

Google Maps

Na een goed ontvangen eerste editie in 2019 slaan De Domijnen en Het Laagland opnieuw de handen ineen tijdens het Nationaal Theaterweekend. Op zondag 26 januari 2020 van 14:00 uur tot 17:00 staan opnieuw de deuren van de schouwburg letterlijk en figuurlijk open voor het Gratis Familiefestival.

Tijdens deze middag kun je met de hele familie van 2 tot 112 jaar gratis komen kennismaken met theater. Tussen 14:00 en 17:00 uur zijn er 7 verschillende voorstellingen te zien door het hele gebouw en zijn er verschillende dans- en knutselworkshops te beleven. Het Familiefestival wordt georganiseerd in het kader van het Nationaal Theaterweekend. Kinderen én hun families kunnen zo op een laagdrempelige manier kennismaken met theater, dans en cabaret. Het festival vindt plaats in Schouwburg De Domijnen, Mgr. Claessensstraat 2 te Sittard.

Op het programma staan o.a. VET Kindercabaret (v.a. 5 jaar) en Jacques Vriens (v.a. 4 jaar), die op zijn kenmerkende wijze voorleest uit verschillende boeken. Daarnaast biedt Het Laagland enkele primeurs aan: met de voorstelling WOOSH! (v.a. 2 jaar!) bieden zij kinderen een eerste veilige kennismaking met theater. Daarnaast is ook de humoristische en fysieke voorstelling Roef (v.a. 6 jaar) te zien, is er een muzikale cabaretvoorstelling te beleven voor vaders én kinderen in de vorm van Papagame (v.a. 10 jaar), kan worden genoten van het stoere, maar liefdevolle zeemansverhaal Het Meisje en het Water (v.a. 7 jaar) en is er een exclusief kijkje in de keuken bij de nieuwe Laaglandproductie Kanonnenvoer.

RESERVEREN
Voor het complete programma en reserveren ga je naar www.familiefestivalsittard.nl. Reserveren mag, maar is niet verplicht. Bij de voorstellingen ‘WOOSH!’ en ‘Het Meisje en het Water’ zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Vanaf één uur voor aanvang van de diverse voorstellingen kun je, eveneens gratis, toegangsticket af halen bij de ontvangstbalie in de foyer. Vol=vol.

Deze gratis middag wordt mede mogelijk gemaakt door Bank Giro Loterij & Nationaal Theaterfonds.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Schouwburg De Domijnen

Mgr. Claessensstraat 2
Sittard

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed