Twee exclusieve première data voor Rage against the dying of the light

Google Maps

Op donderdag 23 en vrijdag 24 mei vinden in Grenswerk twee exclusieve premières plaats van het nieuwe kunstproject Rage against the dying of the light. Dit project is een cross-over performance bestaande uit mode, dans, poëzie en muziek. Het project wist 15.000 euro budget op te halen door middel van een succesvolle crowdfunding campagne.

Rage against the dying of the light is een productie van het nieuwe platform House of Confetti. Dit is een initiatief van de Venlose modeontwerper Irene Heldens en organisator Sjanneke Hendrix. Voor de twee data in Grenswerk zijn slechts 150 zitplekken beschikbaar. De helft van deze plekken zijn gereserveerd voor crowdfunders. Tickets voor de resterende plekken zijn nu verkrijgbaar via www.grenswerk.nl.

Weg met die regels
De uit Venlo afkomstige modeontwerper Irene Heldens gooit het roer om. Na jarenlang twee keer per jaar met een collectie naar buiten te treden, en een strak regime qua ontwerpen, produceren en vermarkten te volgen, had Irene het idee dat ze in creativiteit werd opgejaagd en haar eigen identiteit hierin ergens was verloren. De tijd brak aan om het over een andere boeg te gooien en alle regels, seizoenen en commerciële denkwijze overboord te gooien.

Mode innovatie
Er ontstond de behoefte om een nieuw platform, stichting House of Confetti, te creëren waarbinnen ze haar creaties op een vernieuwende manier een podium kan geven. Een manier waarbij rondom een inhoudelijk verhaal een collectie wordt gemaakt die op theatrale wijze het podium bestiert.

Het idee voor de cross-over performance Rage against the dying of the light ontstond. Dit stuk verlegt de traditionele grenzen van één enkele kunstvorm en vermengt mode (couture) met dans (modern), poëzie en muziek. In een fashion show meets dans performance word je meegenomen op een emotionele reis rondom de vergankelijkheid van tijd.

Samenwerkingen
Om Irene haar artistieke visie te vertalen naar een podiumproductie heeft ze er bewust voor gekozen om een nauwe samenwerking aan te gaan met choreograaf Dario Tortorelli | DIVEinD, die zich met zijn werk op het snijvlak van dans, performance en beeldende kunst begeeft. Het stuk zal worden uitgevoerd door danseres en performer Nicole van den Berg. Remco Gerritsen is als componist aangeworden en zal de volledige muziek componeren. Sjanneke Hendrix leidt het project in goede banen en heeft samen met Irene de stichting opgericht.

Poppodium Grenswerk is als coproducent betrokken bij Rage against the dying of the light en laat daarmee een nog diverser programma zien. “Wij zijn altijd op zoek naar vernieuwing in onze programmering en steunen initiatieven die buiten de gebaande paden treden. Wij waarderen de vechtlust van Irene Heldens die een nieuwe manier heeft gevonden om mode aan publiek te tonen, de grenzen van deze kunstvorm opzoekt en zelfs het lef heeft om voor het eerst een performance te maken. Graag supporten we deze jonge maker van Venlose bodem dan ook door haar een podium te bieden. Hiermee verrassen en verbreden we ons publiek en laten we zien dat we innovatie en samensmelting in de culturele sector enorm waarderen.”, aldus Directeur Grenswerk Tim Gaal.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Poppodium Grenswerk


Venlo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed