Top sopraan Olga Peretyatko in titelrol Anna Bolena

Google Maps

Anna Bolena
Gaetano Donizetti
Opéra Royal de Wallonie-Liège

Première dinsdag 9 APRIL
• Verdere voorstellingen:
• 11 April
• 14 April
• 17 April
• 20 April

Door: Ton Reijnaerts

Het verhaal
In 1536 in Windsor Castle is koning Henry VIII verliefd op de jonge Jane Seymour, een dame in afwachting van de koningin, Anne Boleyn. Om er voor te zorgen dat hij vrij spel krijgt, besluit de koning om de voormalige geliefde van zijn vrouw Lord Percy, die nog steeds verliefd op haar is, uit ballingschap terug te brengen. Onterecht beschuldigd van overspel, worden ze ter dood veroordeeld en opgesloten in de Tower of London.

Belcanto
Gaetano Donizetti is met zijn voorliefde voor felle hartstochten en tragedies een typisch vertegenwoordiger van de Italiaanse romantiek.
Zijn muziek, vormt met die van Bellini de brug tussen Rossini en Verdi. De productieve componist schreef 70 opera’s, waaronder meesterwerken als L`Eliser d`amore (1832 Milaan), Lucretia Borgia (1833 Milaan) en Lucia di Lammermoor (1835 Napels). Zijn 29ste opera Anna Bolena, die hij in 1830 in minder dan een maand tijd schreef, betekende zijn grote internationale doorbraak. De componist combineert subtiel belcanto- stijl met ontroerende melodieën met de meest acrobatische zangkunsten, zonder ooit de authenticiteit van zijn personages te verliezen. De titelrol Anna Bolena is technisch en psychologisch moeilijk, en kan enkel door de allergrootsten in de operawereld perfect worden uitgevoerd. Zo maakte Maria Callas Anna Bolena tot een van haar favoriete rollen.

In de gloednieuwe productie in Luik, een samenwerking tussen ABAO-OLBE Asociación Bilbaina de amigos de la Ópera Bilbao en ILBAO) en Opéra Royal de Wallonië-Liège, wordt de titelrol vervuld door Olga Peretyatko, een van de allergrootste sopraanstemmen in de wereld. In 2016 bracht Peretyatko het publiek in Luik in de zevende hemel tijdens een concertoptreden. Tijdens Anna Bolena wacht ongetwijfeld opnieuw zo’n buitengewone ervaring. Als dat geen mooi vooruitzicht is!

Tickets en meer info: www.operaliege.be

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Opéra Royal de Wallonie-Liège

Place de l’Opéra
Liége

Meer foto's




Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed