Toon Hermans Wandeling

Google Maps

thermansOp 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Toon Hermans geboren werd. Op 22 april 2000 overleed één van Nederlands grootste cabaretiers op 83-jarige leeftijd. Van 26 augustus t/m 31 december 2016 vindt in Sittard ‘Toon Thuis’ plaats met veel activiteiten rondom Toon Hermans waaronder een unieke BelevingsExpo. De stad van Toon kunt u nu ook ontdekken middels de vernieuwde Toon Hermans Wandelkaart van VVV Zuid-Limburg. De wandelkaart is vanaf 22 augustus bij alle VVV Limburg Winkels verkrijgbaar voor € 1,75 waarvan € 0,25 van de opbrengst wordt gedoneerd aan het Toon Hermans Huis Sittard.

Wandelen met Toon Hermans, kind van Sittard!
Met de Toon Hermans Wandeling wandelt u langs bijzondere plekken van Toon. Ontdek waar hij zijn eerste optreden gaf, het huis waarin hij is opgegroeid, zijn stamkroeg, de plek op de stadswal waar hij graag met zijn eerste liefde kwam, zijn laatste rustplaats en meer. De wandelkaart bestaat aan de ene zijde uit een plattegrond waarin alle ontdekplekken zijn ingetekend. De route van de wandeling bepaalt u hierdoor zelf. De andere zijde van de wandelkaart beschrijft de plekken die in de plattegrond worden benoemd. Heeft u onderweg trek gekregen, dan vindt u op de kaart meerdere horecagelegenheden voor een hapje en een drankje. Bij Bagels & Beans krijgt u op vertoon van de voucher in de wandelkaart 10% korting op de speciale, ambachtelijke ‘Leg neer die bal’, welke alleen verkrijgbaar is in Sittard. Tevens is de wandeling ook boekbaar met een gids, die u nog meer vertelt over de stad van Toon Hermans.

De wandelkaart is vanaf 22 augustus verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkels voor de prijs van € 1,75. Van iedere verkochte kaart zal € 0,25 worden gedoneerd aan het Toon Hermans Huis in Sittard, dat in 1998 door Toon geopend is. Het Toon Hermans Huis is een ontmoetingsplek voor iedereen die op welke wijze dan ook te maken krijgt met de ziekte kanker.

Speciale Toon themapagina
Via www.vvvzuidlimburg.nl/toon komt u terecht op de speciale Toon Hermans themapagina op de website van VVV Zuid-Limburg. Hier vindt u onder andere een overzicht van alle activiteiten rondom ‘Toon Thuis’, kunt u direct tickets bestellen voor de Toon BelevingsExpo, leest u leuke ‘wist u datjes’ over Toon, kunt u de Toon Hermans Wandeling bestellen en meer.

 

Share
Meer informatie

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed