Theaterspektakel in de Peel

Terug Google Maps

‘Weg uit de Peel’ is een spannende, ontroerende en grappige familievoorstelling. Voor jong en oud, op heel bijzondere plekken in de Brabantse en Limburgse Peel, om zoveel mogelijk mensen, van binnen en buiten de regio, te laten zien en beleven hoe mooi en bijzonder de Peel was en is!

Het boek ‘Weg uit de Peel’, van de bekende schrijver Jacques Vriens, komt tot leven in een spannende, ontroerende en ook grappige familievoorstelling. Serieuze scènes worden afgewisseld met vrolijke momenten, Jacques staat er namelijk om bekend dat hij een lach en een traan uitstekend weet te combineren. Dat doet hij als schrijver en regisseur van deze bijzondere toneelproductie zeker!

‘Weg uit de Peel’ vertelt het verhaal van Janneke, dat zich rond 1915 afspeelt maar dat (helaas) op een aantal thema’s nog steeds erg actueel is. De theaterproductie biedt een kijkje in ‘het leven van toen’ maar laat ook zien hoe mensen, van alle tijden, in opstand komen tegen onrecht, samen leven en blijven dromen…

Na bijna twee jaar voorbereiden, repeteren en organiseren staan de uitvoeringen van het theaterspektakel nu echt voor de deur. Het belooft heel ‘sPeelciaal’ te worden: ‘Weg uit de Peel’ is qua aanpak en locaties uniek: Op heel bijzondere plekken in de Peel wordt een compleet tijdelijk theater gebouwd. Door de opstelling van de comfortabele tribunes, het bijzondere decor en speciale belichting beleeft u de sfeer van de Peel als nooit tevoren. De muzikale omlijsting met nummers van Gerard van Maasakkers en Ernst Jansz, live gespeeld door een orkest, maakt de belevenis compleet.

Meer dan 100 Brabanders en Limburgers zetten zich, voor en achter de schermen, samen in voor onvergetelijke avonden met 17 voorstellingen op 4 bijzondere plekken in de Limburgse en Brabantse Peel, bijna 400 bezoekers per uitvoering, een cast van ruim 80 Brabantse en Limburgse spelers en muzikanten en niet te vergeten: Een paard en een geit!

Dit alles is te zien en te beleven op de plaats waar het verhaal zich afspeelt: Midden in de Peel, op in een prachtig decor, in een compleet ‘tijdelijk theater’ in een unieke sfeer op:
19, 24, 25, 26, 27  mei om 20.30 uur in Ospel / Nederweert bij Buitencentrum De Pelen
14, 15, 16, 17 juni om 20.30 uur in Deurne bij Natuurpoort De Peel
6, 7, 8, 9 september om 20.00 uur in Vredepeel / Venray bij de Luitenant-generaal Bestkazerne
20, 21, 22, 23 september om 20.30 uur in De Mortel / Gemert-Bakel bij de Beekse Peeldijk / Grotel

Kaarten en meer informatie zijn verkrijgbaar via www.weguitdepeel.nl.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed