‘The Bookshop’ in Theater Landgraaf

Google Maps

FILM
THE BOOKSHOP
Kijkwijzer: AL

Locatie: Theater Landgraaf
Datum : Zondag 9 februari 2020
Aanvang: 20.00 uur
Entree : € 6,00

Verenigd Koninkrijk 2017 / 113 minuten
Regie: Isabel Coixet
Acteurs: o.a. Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson en James Lance

In “The Bookshop”, de verfilming van het boek van Penelope Fitzgerald, wil de jonge weduwe  Florence Green haar leven een andere invulling geven. Ze verhuist naar een kleine stad op het platteland om daar een boekwinkel te beginnen en haar liefde voor literatuur uit te dragen. Zij komt in botsing met een rijke dame, die andere plannen heeft met het pand voor de winkel. En ze krijgt steun van een eenzame weduwnaar.

Het verhaal speelt in 1959 en geeft een mooi, ouderwets tegenbeeld van de razendsnelle Hollywoodfilmverhalen. De film biedt een verstilling die opvallend is tussen de hectiek van veel hedendaagse films.

De regisseuse maakt een paar interessante keuzes. Zo laat ze de weduwnaar Brundish vooral door middel van door hemzelf uitgesproken briefteksten aan het woord komen. Ook de ode aan het boek en de boekwinkel komt sterk naar voren.

De tegenwerking van de conservatieve dorpelingen onder leiding van de welgestelde Violet Gamart, laat de vastberadenheid van Florence, die moet opboksen tegen desinteresse, onwetendheid en sociale macht, sterk tot uiting komen. Mrs. Gamart stelt alles in het werk om haar doel te bereiken: met charme, censuur, verraad, concurrentie en (nieuwe) regelgeving ondermijnt ze de droom van Florence.

De Spaanse regisseuse Isabel Coixet weet de sfeer in de naoorlogse vissersplaats in Engeland goed te treffen: kleine panden en straten, hardwerkende winkeliers, vissers en huisvrouwen. Beelden van ruisend graan en bomen en donkere zee maken het plaatje compleet.

Prijzen: Drie Goya’s (Spaanse Oscars) voor Beste Film, Regie en Scenario

Locatie: Theater Landgraaf, Kerkberg 4, 6374 ES Landgraaf
Website: www.theaterlandgraaf.nl
Reserveren@theaterlandgraaf.nl

 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Theater Landgraaf

Kerkberg 4
Landgraaf

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed