Wereldsterren zingen in Opéra Royal de Wallonië Liège

Google Maps

Door: Ton Reijnaerts

De Opéra Royal de Wallonie (Koninklijke Waalse Opera) geldt als de Champignons League-Opéra van de Euregio. Ook in het nieuwe seizoen 2019-2020 wordt deze reputatie waargemaakt. Op de planken van het voormalig Théâtre Royal de Liège in Luik, een historisch gebouw in het midden van het centrum, verschijnen wereldsterren als Anna Netrebko en Pretty Yende.

Het nieuwe seizoen van de Opéra Royal de Wallonie in Luik telt  negen producties, waarvan zes nieuwe.  Het operahuis van Luik kiest zoals gebruikelijk voor een mix van klassiekers en minder uitgevoerd werk. De klemtoon in het nieuwe seizoen ligt op het Italiaanse repertoire, met drie titels van Verdi en titels van Puccini, Rossini en Bellini. Rariteiten zijn Verdi’s Alzira  in de laatste drie jaar wereldwijd maar twee keer geproduceerd) en Delibes’ Lakmé, de afgelopen drie jaar wereldwijd maar negen keer geproduceerd. Noviteit in Luik is de Franse versie van Don Carlos. De afdeling casting in Luik weet altijd gerenommeerde namen te strikken. In het nieuwe seizoen staan onder anderen Annick Massis, Karine Deshayes, Gregory Kunde, Ildebrando D’Arcangelo, Kate Aldrich, Nino Machaidze en Hui He op het toneel.

De operaprogrammering wordt aangevuld met drie concerten van grote namen Ildebrando Arcangelo, Anna Netrebko & Yusif Eyvazov en Pretty Yende. In november is er bovendien een eenmalige semiscenische uitvoering van Bernsteins Candide. Veder zijn er twee interactieve voorstellingen voor kinderen en een aantal orkestconcerten.

Concert wereldster Anna Netrebko in Opéra Royal de Wallonië-Liège geannuleerd

Het al maanden stijf uitverkochte concert van sopraan superster Anna Netrebko en tenor Yusif Eyvazov aanstaande vrijdag om 20.00 in Opéra Royal de Wallonië-Liège gaat niet door. Netrebko, een van de meest aanbeden diva’s wereldwijd, is ziek en heeft haar eerste concertoptreden in België ooit tot haar spijt moeten annuleren. Uitstel betekent vooralsnog geen afstel. Als nieuwe concertdatum is zondag 8 maart, om 17.00, vastgelegd. De tickets van vrijdag blijven geldig voor deze nieuw datum.

Mensen die het concert op de nieuwe datum niet kunt bijwonen, worden verzocht om uiterlijk zaterdag 29 februari contact op te nemen met de Box Office van de opera via info@operaliege.be of  +32 (0) 4 221 47 22).

La Sonnambula (V. Bellini) AFGELAST
13 t/m 21 maart 2020
Dirigent: Speranza Scappucci
Regisseur: Jaco Van Dormael
Solisten: Nino Machaidze, René Barbera, Marko Mimica e.a.

Alzira (G. Verdi)
17 t/m 25 april 2020
Dirigent: Gianluigi Gelmetti
Regisseur: Jean Pierre Gamarra
Solisten: Hui He, Riccardo Massi, Giovanni Meoni, Luca Dall’Amico e.a.

Lakmé (L. Delibes)
22 t/m 30 mei 2020
Dirigent: Patrick Davin
Regisseur: Davide Garattini Raimondi
Solisten: Jodie Devos, Philippe Talbot, Lionel Lhote, Pierre Doyen, Alexise Yerna e.a.

Nabucco (G. Verdi)
17 t/m 27 juni 2020
Dirigent: Massimo Zanetti
Regisseur: Stefano Mazzonis di Pralafera
Solisten: Amartuvshin Enkhbat, Anna Pirozzi, Riccardo Zanellato, Mattia Denti, Rinat Shaham e.a.

Meer informatie: www.operaliege.be

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Opéra Royal de Wallonie

Rue des Dominicains
Liège

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed