Tentoonstelling “Onrustige Aarde”

Terug Google Maps

Vanaf 1 september a.s. staat in het Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man te Weert de interactieve tentoonstelling Onrustige Aarde. Deze tijdelijke tentoonstelling is opgezet door leden van de Geologische Vereniging Mente et Malleo Weert, die dit jaar haar 60-jarig jubileum viert.

De aarde leeft
Misschien merk je het niet. Maar de continenten zijn in beweging. En er ontstaan en verdwijnen bergen. In een tijdspanne van miljoenen jaren verandert er veel aan het aardoppervlak.
Daarom hebben we af en toe te maken met aardbevingen, vulkanen en tsunami’s. De aarde laat dan van zich horen! Al  deze  activiteiten hebben meer met elkaar te maken dan je in eerste instantie zou denken!

Beleef de onrustige aarde
Tijdens deze  interactieve tentoonstelling worden de bezoekers meegenomen in de interessante wereld van de actieve aarde. Vooral door het zelf doen en samen uitvoeren van verschillende proefjes worden de natuurkundige en geologische verschijnselen in en op onze aarde duidelijk.
Zo kan iedereen zelf een vernietigende vloedgolf laten ontstaan, hotspots maken, de reis van de continenten over de aarde volgen, trillingen nabootsen van een aardbeving en nog veel meer……

De tentoonstelling is met name geschikt voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar.

Maar voor iedereen met een beetje belangstelling voor onze aarde is deze tentoonstelling zeker de moeite waard, niet alleen om te bekijken maar vooral door zelf te ervaren.

Aardrijkskunde
Deze  tentoonstelling is net als de eerder succesvolle  interactieve expositie, “Geologie in Limburg”, ook geschikt  voor groepen van bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. In groepjes kunnen leerlingen verschillende opdrachten zelfstandig en soms onder begeleiding uitvoeren.

Tentoonstelling  “Onrustige aarde” is van 1 september 2017 t/m 31 januari 2018 te bezoeken in het  Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man Weert. Door de week is de tentoonstelling te bezoeken vanaf 10.00 uur. Zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed