Tentoonstelling ‘Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool’

Google Maps

Op 5 januari gaan we de tentoonstelling ‘Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool’ openen in het Nederlands Mijnmuseum te Heerlen.

Vanaf augustus zijn het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en het Nederlands Mijnmuseum op zoek gegaan naar foto’s die een link hebben met mijnwerkers en de Vroedvrouwenschool in Heerlen. We ontvingen heel wat reacties, foto’s, documenten en prachtige verhalen. Het resultaat van alle respons en participatie is een fototentoonstelling met persoonlijke foto’s van deelnemers die allemaal een uniek verhaal vertellen over de Vroedvrouwenschool en de relaties met het mijnverleden. Zowel vrolijke als verdrietige verhalen hebben een plekje gekregen in de expositie.

Op zaterdag 5 januari wordt de fototentoonstelling geopend in het Nederlands Mijnmuseum om 14.30 uur. In de buitenvitrines van het Royal Theater blijft de tentoonstelling t/m februari hangen.

De tentoonstelling gaat reizen. De andere locaties waar de foto’s te zien zullen zijn, worden tijdens de opening bekend gemaakt. Bovendien worden er diverse evenementen georganiseerd rondom de expositie. Houdt voor meer informatie onze website www.nederlandsmijnmuseum.nl in de gaten.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Nederlands Mijnmuseum

Mijnmuseumpad 2
6412 EX Heerlen

Tel.: 045-5713707
E-mail.: info@nederlandsmijnmuseum.nl

www.nederlandsmijnmuseum.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed