Tentoonstelling ‘Klushuis’

Terug Google Maps

De tentoonstelling ‘KLUSHUIS’ onderzoekt de waarde en potentie van twee toonaangevende projecten uit de wederopbouwperiode: DeFlat Kleiburg in de Bijlmermeer in Amsterdam en Superlocal in Bleijerheide, Kerkrade. Beide projecten leggen op geheel eigen wijze de nadruk op hergebruik van materiaal en het betrekken van de bewoners.

Het project DeFlat Kleiburg werd geïnitieerd vanuit de behoefte een nieuw collectief verhaal voor Kleiburg te maken. De koper kon een goedkope woning bemachtigen en kreeg zo de vrijheid om een room werkelijkheid te laten worden. Het project Superlocal in Bleijerheide heeft een radicalere insteek als het gaat om hergebruik: drie hoogbouwflats worden getransformeerd tot zo’n 125 nieuwe, toekomstbestendige huurwoningen. Een demowoning (expogebouw) wordt op dit moment gebouwd. Getoetst wordt of het bouwen van grondgebonden woningen op technisch, economisch en maatschappelijk gebied haalbaar is. SCHUNCK* toont in de Vitrine beide projecten vanuit hun procesmatige aanpak en maakt de verbinding met de urgente thema’s wonen en erfgoed in Parkstad.

SCHUNCK* Glaspaleis, Vitrine
28-01-2018 t/m 17-06-2018
Entree: gratis

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed