’t Kanón van ’t Balkón

Google Maps

KanonOp zaterdag 2 maart 2019 organiseert sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje voor de vijftiende keer in successie ’t Kanón van ’t Balkón. Een urenlange gevarieerde artiestenparade, opnieuw gepresenteerd door Wim Clerx en Maurice Gorissen, loodst Sittard de drie dolle dagen in.

Vanaf 16.33 uur tot een half uur na middernacht treden vanaf een midden op de historische Markt geplaatst podium een keur aan artiesten op. De succesformule, veel regionale artiesten en bekende toppers van buiten Sittard, blijft gehandhaafd. Al jaren genieten vastelaovesvierders uit de hele provincie en de euregio van een unieke sfeer. Die is eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Als je tussen de mensen staat, beleef je vastelaovend in de puurste vorm! Dit komt mede door de vele speciale lichteffecten, ballonen, confettikanonnen, vlaggen, de historische gevels en de donkere hemel. Talloze verrassingen staan garant voor een unieke beleving van de eeuwenoude Sittardse vastelaovend!

 ‘t Kanönke
Het programma start opnieuw met ’t Kanönke, de junior editie, speciaal voor en door kinderen. Diverse basisscholen, waaronder Overhoven en Loedoes en de KVL-finalisten inclusief de winnaar de Sjtadssjool, verzorgen een optreden. Ook de nummers 1 tot en met 3 van het TVK, Sterre en de Zittesje kènjerkapel zijn van de partij. De lijst is veel langer. Benieuwd? Zorg dat je er bij bent en je hoort welke artiesten Fieny Cals aankondigen.

Even na 18.00 uur start de artiestenparade.

Sleutel
Het officiële startschot voor de Sittardse vastelaovend wordt gegeven door  de stadsprins van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd om elf minuten over elf uur.

Het evenement neemt een prominente plek in binnen het programma van de ‘Zittesje vastelaoves-6-daagse’. De zesdaagse is een samenwerking van de gemeente Sittard-Geleen, horeca Markt Sittard, stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, Optochkommitee Zitterd en Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Echter elke gebeurtenis kent een andere opzet en stelt andere eisen aan veiligheid. Dit betekent dat de Markt voor deze activiteit is afgesloten. Er zijn twee ingangen, aan de Limbrichterstraat en aan de Paardestraat. Vol is vol. En het is niet toegestaan bolderkarren, eigen drank e.d. mee te nemen. Bij de entree wordt controle uitgevoerd. Consumpties uitsluitend verkrijgbaar via de ‘Sjpaspas’ van stichting Horeca Markt Sittard.

Foto: Ton Dirkx, Sittard

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Markt
Sittard

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed