Surrealisme 100 jaar

Google Maps
Share

Het surrealisme is een kunststroming in de moderne kunst ontstaan als literaire stroming in het begin van 1920, honderd jaar geleden. Hoewel er een hoogtepunt van het surrealisme is waar te nemen tussen 1925 en 1940, in zowel schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie als in de literatuur, is het surrealisme nog steeds aanwezig en actief.

Al eerder heeft kunsthuis De Bakkerij aandacht besteed aan deze kunststroming. Drie kunstenaars met surrealistisch werk krijgen tijdens deze expositie de aandacht: Jo Willems met schilderijen, Redmer Hoekstra toont zijn tekeningen en Miriam Meulepas presenteert haar ruimtelijk werk. Tijdens deze expositie zijn er ook foto’s te bewonderen van Theo Hermsen. Theo staat voor dag en dauw op prachtige en soms mysterieuze foto’s te maken van de Maas en de Maasduinen. Een aantal werken van hem worden ook tentoongesteld in het lunchrestaurant De Mariaschool in Bergen.

Op zaterdag 21 augustus is de opening van deze expositie met twee tijdsloten. De kunstenaars zijn daarbij aanwezig. Via de website van kunsthuis De Bakkerij kunt u zich hiervoor aanmelden: https://bakkerijbergen.nl/event/surrealisme of telefonisch 0485 340074. De expo loopt tot en met 26 september 2021. Het kunsthuis is in het weekend geopend tussen 10 en 18 uur.

Meer informatie

Contactgegevens

Kunsthuis De Bakkerij

Kerkstraat 1a
5854 AJ Bergen


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed