Suermondt-Salon met Franz Liszt en de Bulgaarse meesterpianist Ivan Donchev

Terug Google Maps

Ton Reijnaerts

Woensdag 23 mei staat in het Suermondt-Ludwig-Museum (SLM) in Aken de eerste Salon Suermondt van 2018 op het programma. De Bulgaarse meesterpianist Ivan Donchev brengt op de historische Steinway-vleugel van het SLM meesterwerken van Franz Liszt. Een ohrenschmaus avond is kortom gegarandeerd.

Het Suermondt-Ludwig-Museum genoemd naar mecenas en internationale kunstverzamelaar Barthold Suermondt heeft een mondiale reputatie vanwege haar bijzondere exposities. Sinds enkele jaren maakt het SLM ook naam met bijzondere pianoavonden in de sfeervolle salon van het museum. Avonden waarbij de sfeer en smaak van de negentiende eeuw op het gebied van muziek, literatuur en poëzie op fantastische wijze voor het voetlicht wordt gebracht.

Barthold Suermondts was behalve een verzamelaar ook een sponsor en bevorderaar van muziek. Ook Franz Liszt verbleef tussen 1853 en 1857 in het huis van de Suermondts in Aachen. En met hem de operazangeres Rosa von Milde. In brieven doet Liszt kond van zijn verblijf, van Suermondts liefde voor kunst en diens unieke speurzin voor buitencategorie mooie schilderijen en beelden. Tijdens Suermondt Salon wordt er kortom ook een inkijkje gegeven in de diepere zielenroerselen van de componist.

De in het Bulgaarse Burgas geboren Ivan Donchev ontpopte zich supersnel als een muzikaal wonderkind. Met vijf jaar startte hij met een muzikale opleiding, reeds op twaalfjarige leeftijd debuteerde hij bij het Burgas Philharmonic Orchestra. Als solisten kamermuzikant maakte hij aansluitend furore in Europa en Azië. Ook speelde de pianist op Muziekfestivals als Festival de Radio France, San Sepolcro Symphonia Music Festival, Apollonia Music Festival en het Liszt Music Festival Rome.

De veelvuldig bekroonde Ivan Donchev speelde ook samen met grote internationale orkesten als het New York Festival Orchestra, Florenz Chamber Orchestra, Taranto Symphony Orchestra, Marchigiana Philharmonic, Bari Symphonic Orchestra, Pazardzhik Philharmonic, Kronstadt Philharmoniker en Jeonju Philharmonic.

————————————————————————————————–

Suermondt-Salon: Franz Liszt te gast bij Suermondts
IVAN DONCHEV/ piano
Woensdag 23 mei
Aanvang: 19.00
Suermondt-Ludwig-Museum, Wilhelmstr. 18, 52062 Aachen
Tickets: 15,00 €.
Aanmelding via: museumsdienst@mail.aachen.de  of tel.: +49 241 432-4998
Eventuele restkaarten zijn op 23 mei aan de avondkassa van het SLM te verkrijgen.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Suermondt-Ludwig-Museum

Wilhelmstrasse 18
Aachen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed