Stertenor Rolando Villazón dé eyecatcher bij Kurpark ClassiX 2018

Terug Google Maps

Ton Reijnaerts

AKEN – Het open air festival Kurpark ClassiX in het Kurpark, naast hotel Quellenhof en het voormalige Casino in hartje Aken is uitgegroeid tot een highlight op de Euregionale evenementenkalender. Ook voor de twaalfde editie – van vrijdag 31 augustus tot en met dinsdag 4 september – is er weer een even bijzonder als verrassend programma gerealiseerd.

Zo is Rolando Villazón Gaststar bij de Night at the Opera waarmee de Kurpark Classix op vrijdag 31 augustus van start gaat. Een stunt van de bovenste plank want de 45-jarige tenor annex Tv-persoonlijkheid is een artiest die wereldroem geniet. De in Mexico-City geboren  Villazón won eind jaren negentig bij de Placido Domingos ‘Operalia’ –wedstrijd meteen meerdere prijzen en starte aansluitend meteen een internationale loopbaan. De tenor debuteerde als Alfredo in La Traviata aan de Opéra de Paris als Macduff en in Verdis Macbeth aan de Staatsoper Berlin.

Sindsdien is Rolando Villazón regelmatig te beluisteren in in de grote operahuizen in Berlijn, München, wenen de Scala in Milaan, the Royal Opera House Covent Garden, the Metropolitan Opera in New York alsook de Salzburger Festspielen, war hij regelmatig samenwerkt met internationale toporkesten en dirigenten van grote naam als aniel Barenboim, Yannick Nézet-Séguin, Riccardo Chailly of Ivor Bolton. Als concertzanger was Rolando Villazón ook te beluisteren Londons Barbican Hall, de Philharmonien in Berlijn en Köln, het Festspielhaus Baden-Baden, het Gewandhaus Leipzig en de Accademia Santa Cecilia in Rome. In 2017 werd Rolando Villazón benoemd tot ambassadeur van de Internationale Stiftung Mozarteum Salzburg alsook tot intendant van Mozart-week.

Ook de 33 CD die hij tot dusver realiseerde onderstrepen zijn artistiek scheppingsvermogen. Ook de toeschouwers in Aken gaat de tenor ongetwijfeld begeesteren. Garant daarvoor staat naast zijn exceptionele zangkwaliteiten ook zijn grote entertainertalent. Rolando Villazón wordt in Aken ondersteund door het Sinfonieorchester Aachen.  Akens nieuwe Generalmusikdirektor Christopher Ward debuteert als dirigent van het Sinfonieorchester Aachen.

Zaterdagavond 1 september speelt de bekende Hamburgse cultband REVOLVERHELD op Kurpark Classix 2018, Zondagmiddag 2 september staat weer de aan te bevelen en met veel humor doorspekte familievoorstelling Classix for Kids op het menu.  Zondagavond staat the Last Night – een betoverend concert van de Aachener Symfoniker op het programma dat als altijd wordt afgesloten met een bijzonder vuurwerk.

De titel Last Night is inmiddels in feite een achterhaald begrip op Kurpark ClassiX. Dit jaar volgen er zelfs twee toetjes. Maandagavond 3 september geeft CLUESO een Da-Capo-concert.  Dinsdagavond 4 september gaat hit-machine Roger Hodgson voor een ongetwijfeld beklijvende uitsmijter zorgen. De oprichter zanger en geniale componist van de cultband ‘Supertramp’ bewees in 2009 en in 2014 alsook recentelijk op Pinkpop dat hij als weinig anderen bruggen kan slaan tussen pop en klassiek.
Zijn wereldhits als ‘Breakfast in America’,  ‘Dreamer, ‘School’, „’Give a little bit’, ‘Logical Song’ en  ‘Take the long way home’ klinken onverminderd intens en fris.  to Aachen again, Roger!
Concertbegin bij Kurpark ClassiX is om 20.00. Op de weiden naast de tribune is Picknick toegestaan, sterker nog gewenst.

Programma in overzicht:

A Night At The Opera met Rolando Villazón

Vr, 31. augustus, 20:00 – Tickets vanaf 45,60 Euro

REVOLVERHELD

Za, 1. september, 20:00  – Tickets vanaf 45,50 Euro

Classix for Kids

Zo, 2. september, 11:00 – Tickets vanaf 11,50 Euro

Last Night

Zo, 2. September, 19:30  – Tickets vanaf 17,00 Euro

CLUESO – Neuanfang Sommer Open Air 2018

Ma, 3. September, 20:00 – Tickets vanaf 40,60 Euro

Supertramp’s Roger Hodgson

Di, 4. September, 20:00 Uhr – Tickets ab 44,40 Euro

Tickets voor alle conzerten via: www.kurparkclassix.de
en www.theateraachen.de

> Foto Revolverheld: Benedikt Schnermann
> Foto Clueso: Christoph Köstlin
> Foto Roger Hodgson: Rob Shanahan
> Foto Malte Arkona: Chris Noltekuhlmann
> Foto Last Night: Veranstalter
> Foto Rolando Villazón: Monika Hoefler

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kurpark ClassiX

Monheimsallee 44
Aachen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed