Start kaartverkoop Kunstenfestival Musica Sacra Maastricht

Google Maps
Share

Het kunstenfestival Musica Sacra met het thema Moeder Aarde, vindt van woensdag 22  t/m zondag 26 september 2021 plaats op unieke locaties in de historische binnenstad van Maastricht. En sinds dit jaar kan het publiek ook in Sittard – Geleen genieten van muziek, dans en film! De vrije verkoop start morgen, woensdag 21 juli om 10.00 uur.

Het uitgebreide festivalprogramma bestaat uit (betaalde) concerten met premières, films, dans, theater en exposities. Daarnaast zijn er veel (gratis) inspirerende activiteiten, waaronder een dansvoorstelling ‘Kop in het Zand’ (familievoorstelling), een fototentoonstelling van Flora Lemmens, een expositie van festivalbeelden door Studenten Vormgeving | Visuele Communicatie (Maastricht Institute of Arts, Zuyd Hogeschool), diverse lezingen waaronder de festivallezing door Paul van Tongeren (Denker des Vaderlands) en een radio-uitzending Tussen Hemel en Aarde. Teveel om op te noemen. Onmiskenbare hoogtepunten in deze nieuwe editie zijn de vele premières op het gebied van muziek, theater en dans: 7 wereldpremières en 5 Nederlandse premières.

Immense wereldbol GAIA (7 meter doorsneder) hangt in de Gashouder in Maastricht

GAIA is een immense globe, nog nooit vertoond in Nederland en de blikvanger van dit festival. De imposante installatie van een bewegende globe met een diameter van 7 meter, is van binnen verlicht en van buiten met NASA-satellietbeelden ‘beplakt’. Met een 29 minuten durende surround-soundscape roept deze installatie het emotionerende overview-effect op dat astronauten ervaren wanneer ze de aarde vanaf de maan zien. Locatie: De Gashouder in Maastricht (met een diameter van 43 meter).

Opgehangen in de monumentale Maastrichtse Gashouder (met een diameter van 43 meter) zal de aanblik van GAIA spectaculair zijn.

Voor het volledige programma verwijzen we u graag naar onze website: www.musicasacramaastricht.nl

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed