Speuren naar sporen en Vollemaan bij De Pelen

Google Maps

De winter is een heerlijk seizoen om naar buiten te gaan. Het lijkt misschien een dooie boel in de natuur, maar als je op pad gaat met een Peelgids ontdek je dat er genoeg te beleven is. Staatsbosbeheer houdt op zondag 17 februari een ‘Speuren naar sporentocht’ en op dinsdag 19 februari een Vollemaanexcursie in Nationaal Park De Groote Peel. Starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

In de winter zie je veel diersporen
Tijdens een Peel Ontdektocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar diersporen. Want door te speuren naar sporen ontdek je wat er gebeurt in de natuur. In De Groote Peel kom je sporen van zwijnen, reeën, eekhoorns en nog veel meer dieren tegen. Na afloop kunnen kinderen een uilenbal pluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Met behulp van zoekkaarten kun je de botjes determineren. Zo kom je er achter welk dier het is. Een Peelgids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek.

De Speuren naar sporentocht op zondag 17 februari start om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. De excursie is 2,5 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur. Let op: aanmelden online via: www.staatsbosbeheer/pelenspeurensporen 

Donker is niet donker meer!
Wandelen met vollemaan is bijzonder en ook een beetje spannend. Als de maan haar zilverwitte licht schijnt krijgen bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje. Donker is niet donker meer! Maar wie niet bang is voor Dwaallichten, Witte Wieven of Dolende Ridders zal zeker genieten van de unieke sfeer van het Peellandschap badend in het zilverwitte licht. Bovendien loopt een Peelgids van Staatsbosbeheer mee. Hij zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht. Na afloop genieten van een warm drankje in de Peelboerderij.

De Vollemaanwandeling op dinsdag 19 februari start om 19.30 uur. Deelname kost € 8,50 voor volwassenen en € 6,- per kind, inclusief een warm drankje. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan De route is 2,5 km lang, duurt 1,5 uur en de activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Zaklampen zijn overbodig.

Startpunt is het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Het Buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: depelen@staatsbosbeheer.nl of neem contact op met het Buitencentrum via: 0495 – 641 497.

©Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed