Speciale museumrondleidingen voor mensen met dementie

Google Maps

Het Cuypershuis organiseert rondleidingen gericht op mensen met dementie en hun partner of mantelzorger. Deze buitengewone wandeling door het museum geeft veel ruimte om herinneringen op te halen, die verbonden zijn aan de getoonde objecten. Hiermee wordt een succesvol en positief eerste seizoen voortgezet. De speciale rondleidingen staan gepland op vrijdag 26 april, zaterdag 21 september en vrijdag 13 december steeds van 14 tot 16 uur. Deelname is gratis, aanmelden kan bij het Cuypershuis Roermond via 0475 – 359 102.

Zoals je voor een rolstoelrijder een hellinkje naast de trap legt, zo organiseren musea zoals het Cuypershuis speciale rondleidingen voor mensen met dementie. Daarin wordt rekening gehouden met hun beperking in tempo, concentratie en hun geringere spanningsboog. Mensen met dementie kunnen door herkenning van oude voorwerpen en thema’s gemakkelijker herinneringen ophalen.

Kijken naar kunst doet een beroep op het lange termijn geheugen en nodigt uit om ideeën en persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Bovendien is kijken naar kunst een cognitieve oefening en stimuleert het als zodanig de hersengezondheid blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Dementievriendelijk Roermond
Als het eenmaal zo ver is, dat je zorg nodig hebt voor je dementie, dan is deze zorg momenteel goed geregeld. Maar met een verdubbeling van het aantal mensen met dementie in 2040 kun je er als samenleving niet langer omheen om plaats in te ruimen voor een zo plezierig mogelijke voortzetting van je leven, ook buiten de zorg. Dat worden we ons steeds meer bewust en daarvoor organiseert Alzheimer Nederland maar ook de gemeente Roermond diverse initiatieven onder de koepel van Dementievriendelijk Roermond.

 

 

Speciale museumrondleidingen voor mensen met dementie

Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359 102

Op vrijdag 26 april, zaterdag 21 september en vrijdag 13 december steeds van 14 tot 16 uur.

Gratis deelname, aanmelden bij het Cuypershuis.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Cuypershuis

Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG Roermond

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed