Snertwandeling vanaf Buitencentrum De Pelen

Terug Google Maps

Staatsbosbeheer houdt op zondag 17 december een Snertwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze heerlijke weer-en-wind gezinswandeling ontdek je het gebied op een ontspannen manier. Na afloop brandt de vuurkorf en staat er een stevige kop erwtensoep voor de deelnemers klaar. De excursie is geschikt voor het hele gezin en start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Winters genieten
Ook in de winter is een excursie in Nationaal Park De Groote Peel zeker de moeite waard. Zeker als je een wandeling combineert met een stevige kop soep na afloop biedt dat een heerlijke winterse beleving. Tijdens de Snertwandeling op zondag 12 februari wandel je onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer over knuppelbruggen en Peelbanen. Onderweg geniet je van de weidsheid, de stilte, de waterplassen en de velden met goudgeel pijpenstrootje. De route loopt langs een vogelkijkhut en een uitkijktoren. Van daaruit kun je het gebied goed overzien en bovendien van een moment van stilte genieten. Zo beleef je de Peel in de winter optimaal.

De Peelgids, die de excursie begeleidt, vertelt bijzonderheden over het gebied en springt ook in op dingen die spontaan gebeuren. Zo kan je in dit seizoen verschillende wintergasten waarnemen. Elke keer weer bijzonder om een groep ganzen luid gakkend te zien en vooral te horen overvliegen. Na afloop van de wandeling staat er een geurige kop erwtensoep klaar en kan je een broodje bakken bij de vuurkorf. Zo word je van binnen en van buiten weer lekker warm.

Informatie en reserveren
De lengte van de wandeling is ongeveer 3 km en duurt 1,5 – 2 uur. Starten om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- per volwassene en € 7,50 per kind, inclusief soep en broodje bakken.  Reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelensnert

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed