Smartlappen en veentocht bij De Pelen

Google Maps

Op zondag 28 april is er een optreden van ‘De Lollypops’ op het Peelpodium, het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Voor de wandelliefhebber is er die dag de maandelijkse Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Smartlappen op het Peelpodium
De twee zussen Jet en José Meeuws zongen samen in een koor. Dat vonden ze gezellig en leuk, maar ze waren toch op zoek naar een nieuwe uitdaging.  Die vonden ze tijdens het jaarlijkse terugkerende smartlappenfestival: ‘’n aovund um te schruwe’ in hun woonplaats Someren. Ze trokken de stoute schoenen aan en wonnen de eerste prijs! Dat smaakte naar meer. De smartlappen werden uitgebreid met andere Nederlandse liedjes, voornamelijk uit hun jeugd, de jaren ’60 en ’70.  Inmiddels heeft het duo naam gemaakt in de streek en treden ze regelmatig op bij feesten en partijen in de Peelstreek. Op zondag 28 april staan ze, inmiddels voor de derde keer, op het Peelpodium van de Pelen. Wordt vast weer heel gezellig!

Het optreden van de Lollypops vindt plaats in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Voor meer informatie over het Peelpodium: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Verrassende Veentocht, elk seizoen anders!
Voor de wandelliefhebber is er op zondagmiddag weer de maandelijkse Verrassende Veentocht. De wandeling start en eindigt bij het Buitencentrum, maar hoe de route loopt gaat we niet verklappen. Het verrassende van deze Peeltocht zit niet alleen in de route, maar ook in wat je tegenkomt. In de lente kun je genieten van het frisse groen en de heerlijke geuren en kleuren die dit seizoen met zich meebrengt. En natuurlijk van de broedvogels zoals de blauwborst, de fitis en de roodborsttapuit. Ook op de waterplassen gebeurt van alles. Kortom; de lente is een heerlijke tijd om van de natuur te genieten.

De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. De route is 8 kilometer lang. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief koffie en vlaai in de Peelboerderij. Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht

Foto: Jan Meeuws

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed