SJG Weert viert 150-jarig jubileum met foto-expositie

Google Maps

SJG Weert bestaat 150 jaar en dat wordt onder andere gevierd met een foto-expositie in de Paterskerk die voor iedereen vrij toegankelijk is. Hierin wordt teruggekeken op de rijke geschiedenis van het Weerter ziekenhuis.

Prachtige beelden met soms verrassende en soms ook herkenbare verhalen en feiten nemen de bezoekers mee in het verhaal van 150 jaar ziekenhuiszorg in Weert. Een geschiedenis waar iedereen in deze regio op zijn of haar manier onderdeel van heeft uitgemaakt.

Openingstijden expositie
De foto-expositie is van 26 oktober tot en met 3 november in de Paterskerk, Biest 43. De expositie is vrij en kosteloos toegankelijk en een mooi moment om oude bekenden weer eens te ontmoeten. De openingstijden zijn als volgt:

Zaterdag 26 oktober 13 – 17 uur
Zondag 27 oktober 13 – 17 uur
Dinsdag 29 oktober 14 – 21 uur
Donderdag 31 oktober 14 – 21 uur
Zaterdag 2 november 13 – 17 uur
Zondag 3 november 13 – 17 uur

Jubileumboek
Ter ere van het 150-jarig bestaan, verschijnt er eind november een jubileumboek. Deze jubileumuitgave laat zien hoe de zorg de afgelopen decennia is veranderd. ‘Drie nonnen, twee weldoeners en een liefdeshuis’ doet op geheel eigen wijze verslag van anderhalve eeuw ziekenhuiszorg in de regio Weert. Aan de hand van unieke getuigenissen en beelden komt de rijke historie tot leven. Het boek beschrijft hoe het ‘Gesticht’ van weleer is uitgegroeid tot een modern streekziekenhuis. Kleinschalig, in het hart van de regio, met oog en aandacht voor de patiënt. Zoals het 150 jaar geleden begon.

Het is mogelijk om het jubileumboek (beperkte oplage), al te bestellen tijdens de expositie.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Paterskerk

Biest 43
Weert

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed