Schrijversbezoeken in de maand mei bij Filmhuis De Domijnen

Google Maps

Lezing door Katja Kreukels: Mijn vader was priester

Dinsdag 21 mei om 19.30 uur

‘Mijn vader in zo’n zwarte toog? Opgegroeid in een klooster? Mijn vader die het lichaam van Christus uitreikt? Dit moest wel over iemand anders gaan. Er was een familiegeheim aan mij geopenbaard waarvan de betekenis langzaam tot me begon door te dringen. Zonder zijn overstap van het geestelijke naar het wereldse leven was ik er nooit geweest.’

In Mijn vader was priester gaat Katja Kreukels op zoek naar het priesterverleden van haar vader. Ze reist terug naar de tijd toen 95 procent van de Limburgse bevolking katholiek was en vertelt het verhaal van de oudste zoon die in het klooster treedt om de familie-eer hoog te houden. Een wereld van rozenhoedjes, priesterspeelgoed, heiligenverering en wonderen. Een bevoogdende wereld die langzaam afbrokkelt.

Ze trekt langs kloosters en kerken, gaat op bezoek bij de laatste paters, vliegt met haar vader naar IJsland, waar hij missionaris was, en verzamelt de brokstukken van de oude zuil.

Katja Kreukels is zelfstandig journaliste en werkt sinds 2000 in Amsterdam. Na een HBO-opleiding journalistiek en een universitaire studie Cultuur- en Stadssociologie koos zij voor de achtergrondjournalistiek. Zij is de dochter van de gepensioneerde Sittardse gemeentearchivaris Jo Kreukels.

‘Verrassend, meeslepend, vol mooie details. Ik leerde een andere wereld kennen: die van het Rijke Roomse Leven, nog maar een halve eeuw geleden.’ Jaap Cohen

Lezing door Geert Kimpen: de TomTom van je ziel

Dinsdag 28 mei 19.30 uur

Na vijf jaar is eindelijk de langverwachte, nieuwe roman van Geert Kimpen (bekend van o.m. De kabbalist en De geheime Newton) gepubliceerd, Het meisje dat aan de oever verscheen. Het boek speelt zich af in India en is een inspirerend sprookje voor volwassenen met avontuur, wijsheid en erotiek.

Naar aanleiding van dit nieuwe boek komt Geert Kimpen naar de Domijnen Sittard met een nieuwe lezing: de Tom Tom van je ziel.

De weg naar een bezield leven is je ziel weervinden.
Duik samen met Geert Kimpen in de diepe wijsheden van het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die als een wanhopige boordcomputer al je hele leven lang verbinding met je probeert te maken. Laat je meeslepen door zijn verhalen, gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, in een bad van relativering, humor en herkenbare situaties.

 

Beide lezingen zijn georganiseerd door Boekhandel Krings in samenwerking met De Domijnen.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Filmhuis De Domijnen

Ligne 3
6131 MT Sittard

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed