Schinveld

Google Maps
Share

schinveldse bossen koeien (1 van 5)Schinveld heeft veel te bieden. Het dorp kent uitgestrekte bossen met een enorme variëteit aan natuur en een groot aantal monumentale en karakteristieke hoeves.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het natuurpark Roode Beek / Rodebach, Nonke Buusjke of het zweefvliegveld. De fiets- en wandelroutes helpen u op weg.

Bezoekerscentrum Natuur- en Landschapspark Roode Beek/ Rodebach
Het bezoekerscentrum ligt aan de rand van het Natuur- en Landschapspark Roode Beek / Rodebach in Schinveld. Er valt altijd meer dan genoeg te genieten, te beleven, te ervaren, te proeven en te leren in het bezoekerscentrum. De markante containerconstructie zweeft letterlijk boven de visvijver.

Het bezoekerscentrum herbergt, zoals de naam al doet vermoeden, een schat aan informatie. Het centrum heeft bezoekers heel wat te bieden, zoals een sfeervol vlonderterras zwevend boven het water waar het, zeker in de zomermaanden, bijzonder goed toeven is. U geniet er in alle rust midden in de natuur van heerlijke gerechten en streekproducten. Maar de buitenkant is nog niet de helft van het verhaal, ook binnen zijn er heel wat verrassingen zoals een internetzuil, touchscreens en informatieborden. Door de glazen voorgevel van het gebouw heeft u ook van binnenuit een prachtig uitzicht over het natuurpark en zijn bijzondere bewoners.

Hier is ook een gloednieuw VVV Servicepunt waar  u terecht kunt voor informatie, Limburgse souvenirs, streekproducten, toeristische boeken, kaarten en gidsen. Het bezoekerscentrum is een perfecte uitvalsbasis voor een wandel- of fietstocht door het natuurpark.

Nonke Buusjke
Midden in de bossen ligt een plekje waar u even helemaal terug kunt naar vroeger. Deze vakwerkboerderij en tevens oudheidkundig museum heeft de nodige middelen in huis om u voor even terug te brengen naar de tijden van paard en wagen. Wat te denken van verse Limburgse vlaai uit een originele bakoven en werkplaatsen met een scala aan oude gebruiksvoorwerpen die vroeger gebruikt werden in het huishouden en op het land. Een aangename, verrassende plek om tijdens een wandeling even een kijkje te nemen.

Zweefvliegveld
Aan de rand het natuurpark Roode Beek / Rodebach ligt het zweefvliegveld van de zweefvliegclub (ELZC). ELZC biedt bezoekers de mogelijkheid om op afspraak mee te vliegen in een zweefvliegtuig. Zwevend in de lucht, met alleen windgeruis op de achtergrond kunt u het Onderbankense landschap vanuit de lucht bekijken. In het clubgebouw van de ELZC is restaurant De Lier gevestigd. U kunt hier op het terras genieten van de overvliegende zweefvliegtuigen en de rust en schoonheid van het omliggende gebied.

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed