Schilderen en stempelen

Terug Google Maps

Kom de natuur ontdekken in Nationaal Park De Maasduinen. Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar wordt er op dinsdag 24 juli om 14.30 uur een kinderactiviteit georganiseerd. Deze start vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 in Afferden. De activiteit is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan kleding en schoenen die vies en nat mogen worden. Ouders mogen ook mee.  

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Schilderen en stempelen kun je met kwasten en inkt maar ook met natuurlijke materialen kan er gewerkt worden. Deze middag gaan kinderen op avontuur in de natuur en stellen zo hun eigen kwasten samen waarmee ze later op de dag gaan schilderen. Stempelen wordt deze middag met de hamer gedaan. Door voorzichtig te slaan op boombladeren wordt er een afdruk gemaakt op papier. Zo ontdekken kinderen zelf hoe veelzijdig de natuur is en kunnen ze ook hun eigen creativiteit aanspreken.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Activiteitencentrum De Zevenboom

Kapelstraat 71
Afferden

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed