Schapen scheren en vlas spinnen in Kasteelpark Born

Google Maps

Wat doen dieren met hun vacht als het zomer wordt? Juist, de winterjas gaat uit. Daar hebben ze wel wat hulp bij nodig. Op Paasmaandag 22 april komen daarom de schapenscheerders naar Kasteelpark Born om de Mergellandschapen, de Kerry Hill en de Ouessantschapen te scheren.

Rond 13 uur worden op de kinderboerderij de eerste schapen geschoren. Wie weet mag jij ook meehelpen om een stukje wol af te knippen met een speciale schaar! Kom je ook?

Demonstraties en knutselen
Bij de knutseltafel kun je vandaag je eigen herdersstaf maken: versier een stok met kleurige materialen en wandel hier mee door het park. Spinsters demonstreren hoe je van wol mooie draden kunt maken en hoe je de wol een mooie kleur kan geven door ze te verven met planten.

Microscoop
De schapen zijn niet de enige dieren met een vacht en daarom kun je ook de vachten bekijken van onder meer de alpaca’s, lama’s en de kamelen. Je kunt ze niet alleen voelen, maar in de onderzoekershut De Wasjbear ook onder de microscoop bekijken. Ontdek de schubben die op de wolvezels zitten en leer waarom de wol van een schaap meer kriebelt dan de wol van een alpaca.

Kuikentjes en lammetjes
Bij de eenden, ganzen en kippen zijn de eerste kuikentjes uit het ei gekropen. De Moeflonlammetjes rennen vrolijk door de wei en het Mergellandlammetjes ligt lekker te genieten van het zonnetje. Neem ook even een kijkje bij de wallaby’s. De jongen steken regelmatig even nieuwsgierig hun kopje buiten de buidel.

Speeltuin
Verder kun je heerlijk wandelen in het park en spelen in de grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de (groot)ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen of spelen in het zand.

Openingstijden
Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree is € 6,00 voor kinderen en € 8,50 voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop waarmee je de schapen en herten kunt voeren. Ook de grote vissen in de kasteelgracht zijn dol op dit voer.

Jaarkaart
Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud: kijken naar de dieren, wandelen onder de oude bomen, geiten aaien op de kinderboerderij, lekker ravotten in de speeltuin of een kopje koffie drinken op het terras. Met een jaarkaart kunt u regelmatig genieten van ons mooie park. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 18,00 en volwassenen € 25,00.

Meer informatie over Kasteelpark Born vindt u op onze website www.kasteelparkborn.nl of op Facebook.

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed