Rozenfestijn Kasteeltuinen Arcen

Terug Google Maps

Het in barokstijl aangelegde Rosarium van Kasteeltuinen Arcen geldt als een van de mooiste rozentuinen van Europa.

Het statige Rosarium is onderverdeeld in tien gethematiseerde rozentuinen zoals de Klimrozentuin, de Romantische tuin of de Vier tintentuin. In het midden bevindt zich een vijverpartij met waterval en de tuinen worden omsloten door een berceau van Haagbeuken. De meer dan 8.000 rozenstruiken in 250 soorten die te bewonderen zijn vormen een bijzondere collectie van de koningin onder de bloemen die in de directe omgeving van Arcen, worden gekweekt.

Tijdens het Rozenfestijn van 21 t/m 26 juni zijn er volop extra activiteiten in het Rosarium en in het kasteel met als geurend en kleurend middelpunt: de roos!

Zo geven enthousiaste vrijwilligers rondleidingen door het Rosarium. Het bloembindersteam van Kasteeltuinen Arcen maakt rozencorsages die worden uitgedeeld en in de souvenir- en plantenwinkel zijn naast uiteenlopende rozenartikelen ook vele bijzondere rozensoorten te koop. De rozen worden meerdere malen per week rechtstreeks van de kwekers geleverd. Ook is er een bloemenshow in het Kasteel.

Bestel hier online uw tickets.

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed