Rotswoningen 2e Kerstdag geopend

Google Maps

Stichting “De Rotswoning” opent de cultuurhistorische grot en rotswoningen op 2e kerstdag, 26 december 2019 voor het publiek.

De grot herbergt onder meer de historische schuilkapel. Deze dateert vanuit de Franse overheersing en heeft evenals de rotswoningen de status van Rijksmonument. Beiden zijn de eerste ondergrondse monumenten van Nederland. In de tijd van Napoleon ging het geloof letterlijk en figuurlijk ondergronds. In de Geulhemmergroeve is toen een adembenemend mooie kapel gemaakt. Het is met Kerstmis 45 jaar geleden dat deze kapel de laatste restauratie onderging. Sinds 1973 is deze kapel weer toegankelijk voor het publiek en zijn er vele H-missen gehouden. Vele baby’s zijn er gedoopt. Hun namen staan op herdenkingsmuren. Als blijvende herinnering hieraan is een grote doopgalerij ingericht. Dit alles is met Kerstmis te bezichtigen.

De monumentale rotswoningen waarin de blokbrekers woonden zijn met Kerstmis te bezoeken.

Naast de rotswoningen herbergt de Geulhemmergroeve vele oude muurschilderijen, een ondergronds museum met meesterwerken van de oude meesters. De Oranje-Galerij is op 2kerstdag voor het publiek toegankelijk. De medaillons van het huis van Oranje zijn begin vorige eeuw gemaakt door beeldhouwer Lamour en kunstschilder Hartigh. Van Oranje koningen en koninginnen is een borstportret uit mergel gemaakt.

De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur, toegangsprijs bedraagt € 3,00 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. De grot en rotswoningen zijn sfeervol verlicht, o.a. door een lampenkerstboom van 25 meter die boven de ingang is aangebracht. Het bezoekadres is Geulhemmerweg 30A te 6325 PK Berg en Terblijt.

Meer informatie: www.rotswoning.nl

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed