Rondje Ravenvennen

Terug Google Maps

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op zaterdag 25 augustus een wandeling plaats door het natuurgebied de Ravenvennen.

De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij restaurant en pannenkoekenhuis Jagersrust, Straelseweg 35 in Velden. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis. Goed schoeisel wordt aanbevolen.

Augustus is een mooie maand om er op uit te trekken. Nog even genieten van die prachtige nazomer voordat de herfst echt zijn intrede maakt. De natuurgebieden Ravenvennen en het Vreewater zijn in deze periode ideaal voor een wandeling. De afwisseling van prachtige naald-, loof- en broekbossen die worden doorsneden met vochtige heide en vennen maakt het een pareltje om in te wandelen. De typische Maasduinen die zich uitstrekken van Gennep tot aan Venlo zijn hier ook nog goed zichtbaar en laten de wandelaars soms stevig doorstappen. Door de grote afwisseling aan natuur komt er een grote rijkdom aan planten en dieren voor. De gidsen geven de wandelaars tekst en uitleg tijdens deze excursie.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Jagersrust

Straelseweg 35
Velden

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed