Rondje Dubbroek te Maasbree

Google Maps

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er regelmatig excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 20 maart een excursie plaats in het natuurgebied Dubbroek.

De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van Het Limburgs Landschap “Bongardweide” nabij “aan de Steenoven” te Maasbree.

De tocht duurt ongeveer 3 uur, deelname is gratis en stevig schoeisel wordt aanbevolen. Aanmelden is niet nodig.

Het Dubbroek ligt deels in een oude Maasbedding tussen Maasbree, Baarlo en Hout-Blerick. Het biedt wandelaars midden in de zomer een grote afwisseling aan natuurschoon. We maken ook een rondje om het mooie Mortelsven. Bloemen bloeien, de vogels zijn erg druk met hun kroost en  vlinders en bijen zijn op zoek naar nectar.

Verspreid tussen de bossen liggen enkele graslandpercelen. Op deze percelen wordt schraal beheer toegepast, waardoor er speciale planten groeien. Onderweg kunnen we stuifduintjes, een holle weg, mooie vennetjes en oude houtkapwallen bewonderen. De afgelopen tijd is er veel aan onderhoud gedaan en er zijn verbeteringen aangebracht in de waterhuishouding van het gebied. Deze veranderingen gaan de wandelaars zelf met eigen ogen aanschouwen.

De gidsen gaan met de wandelaars op verkenning door een prachtig en voor velen onontdekt natuurgebied.

 Foto: Piet Fleuren

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bongardweide


Maasbree

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed